Enni Cake keresője

2013. április 21., vasárnap

Cukkinikrémleves medvehagymával

Mint már említettem, nagyon szeretem a medvehagymát. Lassan olyan leszek, mint Kabos Gyula a Hyppolit, a lakáj című filmben, csak én nem hagymát eszem hagymával, hanem medvehagymát medvehagymával. Ma például ebédre medvehagyma krémlevest és medvehagymás pestós spagettit főztem. Az előbbi annyira bejön a gyerekeknek is, hogy egy hét alatt már másodszor főzöm meg: múlt szombaton is ez volt, csak K. cserkészportyán járt a hétvégén és lemaradt róla, így az ő kedvéért (is) újra megfőztem. Korábban leírtam, hogy készítem ezt a krémlevest (ide kattintva elolvasható), ez lényegében abban különbözik, hogy van benne cukkini és összesen négyféle hagyma, ezáltal több benne az íz. Itt látható a videó, amin Zsófi főz, alább pedig leírom, én hogyan csináltam. Itt-ott kicsit változtattam a mennyiségeken és a hozzávalókon, pl. a krumpli az én ötletem, mert szerintem nagyon krémessé teszi, én minden krémlevesbe teszek bele egyet. A tejföl helyett pedig én tejszínt használtam, mivel mindig azzal sűrítem a leveseket.


Hozzávalók:
  • 2 dkg vaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1/2 póréhagyma, karikázva
  • 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 nagy krumpli, kockázva
  • 2 közepes vagy 3 kis cukkini, apróra vágva
  • 1,25 l húsleves
  • fél csokor petrezselyem, összevágva
  • 1 csokor medvehagyma, összevágva
  • 1 dl tejszín
A vajon megdinsztelem a hagymát, póréhagymát és a fokhagymát. Picit sózom, borsozom, rádobom a krumplit és a cukkinit. Felöntöm a húslevessel és a zöldségeket puhára főzöm. Beleszórom a petrezselymet és a medvehagymát, összeturmixolom. Végül a tejszínnel sűrítem.

A medvehagymás pestót holnap leírom egy új bejegyzésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése