Enni Cake keresője

2013. április 22., hétfő

Medvehagymás pesto - ahogy én készítem


Ezen az ételen tegnap este konkrétan összevesztek a gyerekek, mert nem tudták eldönteni, hogy ki egye meg azt a pici maradékot, ami az ebédről megmaradt. Végül G. nyert, pontosabban ő volt a gyorsabb, "elfelejtett" hagyni belőle. Végre valami, ami egészséges, és ennek ellenére imádják a gyerekek...(Zöldség-gyümölcs fronton állandó a vita köztünk, nem is értem, miért). 

Amennyire egyszerű elkészíteni, legalább annyira egészséges is: mivel egyáltalán nincs hőkezelve, a medvehagymában benne marad az összes vitamin és az íze is erőteljesebben érződik, egyszerűen imádom! Vannak olyan ételek, amikben pont az a jó, hogy nincsenek túlbonyolítva: egy-két jó minőségű (ez fontos!) hozzávaló, és a legteljesebb ízélményt nyújtják, ilyen nekem pl. a fokhagymás-olívaolajas spagetti (alio e olio) vagy ez a másik finomság. Biztos nagyon sokan ismerik, a hozzávalók nagyjából ugyanazok, az arányok szoktak kicsit eltérni. De hátha van olyan, aki még nem próbálta, jöjjön a recept.

 Hozzávalók: 
  • 1 csomag medvehagyma (tisztítva kb. 5-6 dkg)
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sótlan kesudió (a pörkölt, sózott változatott könnyebb beszerezni, pl. Mogyi, az is jó, csak én így jobban szeretem. De ha valaki a sózottat veszi, akkor már nem kell bele több sót tenni)
  • 1 dl extra szűz olivaolaj
  • só, bors (ha valaki a sózott mogyorót teszi bele, nem kell külön sózni)
Az összes hozzávalót késes aprítóban összeturmixolom és kifőtt spagettivel összeforgatom. Ez a mennyiség kb. 30 dkg tésztához elég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése