Ezen az ételen tegnap este konkrétan összevesztek a gyerekek, mert nem tudták eldönteni, hogy ki egye meg azt a pici maradékot, ami az ebédről megmaradt. Végül G. nyert, pontosabban ő volt a gyorsabb, "elfelejtett" hagyni belőle. Végre valami, ami egészséges, és ennek ellenére imádják a gyerekek...(Zöldség-gyümölcs fronton állandó a vita köztünk, nem is értem, miért).
Amennyire egyszerű elkészíteni, legalább annyira egészséges is: mivel egyáltalán nincs hőkezelve, a medvehagymában benne marad az összes vitamin és az íze is erőteljesebben érződik, egyszerűen imádom! Vannak olyan ételek, amikben pont az a jó, hogy nincsenek túlbonyolítva: egy-két jó minőségű (ez fontos!) hozzávaló, és a legteljesebb ízélményt nyújtják, ilyen nekem pl. a fokhagymás-olívaolajas spagetti (alio e olio) vagy ez a másik finomság. Biztos nagyon sokan ismerik, a hozzávalók nagyjából ugyanazok, az arányok szoktak kicsit eltérni. De hátha van olyan, aki még nem próbálta, jöjjön a recept.
- 1 csomag medvehagyma (tisztítva kb. 5-6 dkg)
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg sótlan kesudió (a pörkölt, sózott változatott könnyebb beszerezni, pl. Mogyi, az is jó, csak én így jobban szeretem. De ha valaki a sózottat veszi, akkor már nem kell bele több sót tenni)
- 1 dl extra szűz olivaolaj
- só, bors (ha valaki a sózott mogyorót teszi bele, nem kell külön sózni)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése