Ismét egy könnyű, gyors egytálétel, amiért nem kell messzire menni. Olyan hozzávalókat használtam, amik éppen voltak otthon, de szinte mindegyik helyettesíthető, pl. a kolbász virslivel, a halványítózeller mondjuk répával, a cukkini padlizsánnal, a kaliforniai paprika zöldpaprikával.
A halványítózellerre még visszakanyarodnék: másik neve szárzeller vagy angol zeller, ezzel a zellerfajtával Kanadában találkoztam először, Erzsike néni hűtőjében nagyon gyakran előfordult. A zöldséglevesek alá mindig összevágott egy darabot belőle, én pedig a vasárnapi húslevesbe szoktam beletenni egy-egy szálat. A hűtőben sokáig eláll. Igaz, hogy nem a legolcsóbb zöldség (kb. 400 Ft), de ha azt nézzük, hogy 8-10 szál is lehet benne, és hetente elhasznál az ember belőle 1-2 darabot, akkor megéri megvenni.
Hozzávalók:
- 1 hagyma, félfőre vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- egy kis darab kolbász (kb. 10 dkg), felkarikázva
- 1 szál halványító zeller, darabolva
- 3 közepes krumpli, apró kockákra vágva
- néhány dl húsleves vagy víz (ezt nem mértem ki, folyamatosan öntöttem alá, amíg meg nem puhult, a végén felszívta mindet)
- 1 cukkini, kockázva
- 1 piros kaliforniai paprika, kockázva
- 3-4 tojás
A hagymát kevés olajon megdinsztelem, a fokhagymát is hozzáadom. Sózom, borsozom, rádobom a kolbászt, és együtt pirítom pár percig. A zellert és a krumplit is beleteszem, felöntöm kevés húslevessel és addig párolom, amíg a krumpli majdnem megpuhul. Ekkor beleteszem a cukkinidarabokat, és nem sokkal ezután a paprikát is. Pár perc múlva kész, közben a tojásokat egy másik serpenyőben megsütöm és a tükörtojásokkal a tetején tálalom.
Két-három adag lesz belőle, vagyis inkább egy férfiadag és egy női adag. A férfiadagnak nagyon ízlett :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése