Enni Cake keresője

2013. április 8., hétfő

Tejszínes-joghurtos epertorta


A hétvégén gyerekzsúrra voltunk meghívva, a kislányom barátnőjének volt az 5. szülinapja. Tavaly is én sütöttem a tortáját (Hello Kitty), idén szalagos-gombos dizájnt gondoltam ki. Az volt a kislány kérése, hogy epres legyen, aminek nagyon örültem, mert mostanában inkább csokisat csináltam, gyümölcsöset nem.

A piskóta receptjét már korábban itt leírtam, annyi a különbség, hogy most nem 4, hanem 6 tojásból készítettem, hogy magasabb legyen (majdnem 20 kisgyerek várta). A krémre van egy nagyon jó receptem, intenzív eper ízű, és ugyan tejszín is van benne, a joghurt mégis könnyűvé teszi. Ez is kedvenc cukrászom, Bernd Siefert ötlete alapján készült.

Hozzávalók:
  • 50 dkg eper
  • 15 dkg + 2 evőkanál cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 10 lap zselatin
  • 40 dkg joghurt
  • 4 dl tejszín
A epret megmosom, negyedekbe vágom és összeturmixolom. 2 evőkanál cukorral édesítem. 
A zselatinlapokat beáztatom. A cukrot a citromlével és a vaníliával felforrósítom, hogy a cukor feloldódjon, majd folyamatosan kevergetve a kinyomkodott zselatinlapokat felolvasztom benne. Az eperpürét összekeverem a joghurttal. A zselatinból teszek 2 evőkanálnyit az epres joghurtba, majd a többit is hozzáadom. Kis időre hideg helyre teszem, és amikor kezd zselésedni, felverem a tejszínt és óvatosan beleforgatom. Visszateszem a hűtőbe, és amikor tortakrém állagúra keményedik, megkenem vele a háromba vágott piskótalapokat.
Alkalomhoz illően díszítem (vagy nem).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése