Enni Cake keresője

2013. április 14., vasárnap

Kolbászos töltött csirkecomb


Van egy új főzős műsor az RTL Klubon, minden délelőtt 9.20 perckor Mautner Zsófi (alias Chili & Vanilia) mutat be egy vagy két, a hagyományostól kicsit eltérő receptet. Ha csak tehetem, megnézem, az összes adás videója egyébként megtalálható az RTL Klub honlapján. Itt láttam a héten ezt a csirkés ételt, pont azon gondolkodtam, mit is főzzek a családomnak vasárnap ebédre. Volt a fagyasztóban néhány csirkecomb (hm, én mondjuk nem nevezném csirkének, bár annak árulták a piacon, de olyan hatalmas méretűek, hogy simán elmennének struccnak is...) Vettem még hozzá kettőt (ebből az egyik van a fotón, ez már kb. csirke méretű) és  ma délelőtt nekiláttam. Nagyon finom lett, a kolbásztól kapott egy plusz fűszeres ízt, és hát a bőre! Szuper ropogósra sült.
A recept videója itt látható. 

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 2 zsömle, beáztatva
  • 1 tojás
  • 10 dkg csípős kolbász,apróra vágva
  • 1 kis csokor petrezselyem, felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
A csirkecombokon a bőrt fellazítom, hogy egy kis zsebet kapjak. A húst sózom, borsozom. Elkészítem a tölteléket: a zsömléket felvágom és meleg vízben pár percig áztatom. Utána kinyomkodom, és összekeverem a kolbásszal, a tojással, a petrezselyemmel és a fokhagymával, sózom, borsozom.


A csirkecombokat megtöltöm vele.  Sütőlapra teszem, kevés olajjal meglocsolom és 210 fokon kb. egy óra alatt ropogósra sütöm. 

Köretnek fehérrépával és zellerszárral ízesített krumplipürét és párolt zöldséget adtam hozzá.

A struccnak hála, holnapra is megvan az ebédünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése