Enni Cake keresője

2013. április 29., hétfő

Mártogatós zöldségekhez

Múlt hét kedden az óvodában zöldségnap volt, vagyis a szülők salátákat, zöldségeket vittek be a gyerekeknek, amikből az óvónénikkel finom salátákat készítettek. Hogy még izgalmasabb legyen, gondoltam, viszek be egy kis mártogatóst a zöldségek mellé, mert pont előző nap csináltam ilyet a gyerekeknek. Kétféle ízűből lehetett választani: volt sima és medvehagymás (természetesen). Vágtam fel mellé nekik idei, zsenge répát és karalábét, meg uborkát, és azokat mártogattuk bele, mint a ropit. Csak kicsit egészségesebb volt.

Baloldalt a medvehagymás, jobbra a sima

Hozzávalók:
  • 4 dl görög joghurt (a ZOTT-nak is van egy ilyen terméke, de én általában a lengyel Bakoma-t szoktam venni. Ha viszont valaki nem kap ilyet, csak sima natúr joghurtot, az is jó lesz, csak keverje össze 1:1 arányban zsíros tejföllel, hogy sűrűbb legyen)
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csokor medvehagyma, apróra vágva
A joghurtot és a feta sajtot botmixerrel összeturmixolom (ez lényeges, mert így lesz egészen krémes az állaga). Só nem kell bele, mert a feta sós, csak bors. Fokhagymával ízesítem. 

Így is lehet kínálni, de én kétfelé osztottam. Az egyik felét simán hagytam, a másik felébe medvehagymát tettem, amitől kicsit zöld lett és nagyon finom. (Forrás: Ízes élet Mautner Zsófival, RTL Klub)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése