Ezt az ételt rögtön kiszúrtam a Nők Lapja Konyha áprilisi számában, (ismét Tobai Róbert alkotta ezt a gyönyörűséget), csak valami miatt egy időre megfeledkeztem róla. Aztán múlt héten megláttam a Spar újságban, hogy akciós lesz az ajvár és rögtön felrémlett a recept. Gyorsan meg is csináltam vasárnap ebédre, nagyon jól sikerült. Az ajvártól egész más lett az íze, sokkal gazdagabb, mintha mondjuk sima konzerv paradicsomból készült volna. Nem tudom, hogy meddig tart a Spar akciója, de a héten az Aldiban is lehet ajvárt kapni. De akinek van otthon finom házi padlizsánkréme (az a pritaminpaprikás-paradicsomos változat), azt is használhatja helyette. A gnocchit legolcsóbban szintén az Aldiban lehet beszerezni, mert míg máshol 700-800 Ft-ot is elkérnek egy 500 g-os csomagért, ott mindez csak 299 Ft.
Az arányokon kicsit változtattam, ez kb. 3-4 főre elég így, de nem lesznek túl nagy adagok. Ha a család nagyobb étvágyú, akkor érdemes kicsivel több húst venni (kb. 50 dekát), két doboz gnocchit beletenni és kb. 60 dkg ajvárt (az Aldiban kapható változat pont jó lesz, mert az nagyobb üveg, mint a Podravkás.)
Hozzávalók:
Magában is finom, de zöld salátával együtt még finomabb.
Az arányokon kicsit változtattam, ez kb. 3-4 főre elég így, de nem lesznek túl nagy adagok. Ha a család nagyobb étvágyú, akkor érdemes kicsivel több húst venni (kb. 50 dekát), két doboz gnocchit beletenni és kb. 60 dkg ajvárt (az Aldiban kapható változat pont jó lesz, mert az nagyobb üveg, mint a Podravkás.)
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé, kockázva
- 1 fej hagyma, aprítva
- 3 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
- 1 üveg Ajvár (kb. 350 ml)
- 50 dkg gnocchi
- 10 dkg feta sajt
Magában is finom, de zöld salátával együtt még finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése