Tegnap valahogy nem volt kedvem kimenni ilyen időben. Azon kaptam magam, hogy már 11 óra és még fogalmam sem volt, mit főzzek ebédre. Igaz, hogy nem tartott volna sokáig, hogy lemenjek a közeli boltba, de úgy döntöttem, megnézem, mi van itthon, és abból főzök valamit. Néhány napja hallottam valamelyik híradóban, hogy egy séf arról beszélt, hogy lehet sonkás tésztát készíteni a húsvétról megmaradt sonkából. Elővettem a mi maradék sonkánkat - 3 szelet. Nem sok, kb. 10 deka, de két főre elég lesz. Szerencsére volt itthon egy csomag fodros nagykocka tészta, annak a felét, 25 dekát kifőztem. Közben összedaraboltam a sonkát, és benéztem a hűtőbe, hogy miből lehetne valami szószt összerakni. A tejfölös vödör alján volt még kb. 1 dl tejföl, de szerencsére találtam egy doboz natúr joghurtot is, azt hozzátéve pont a megfelelő mennyiséget kaptam. Sóztam, borsoztam, ízesítettem mustárral (én a csípőset szeretem, az intenzívebb ízű), vágtam bele snidlinget. Ezt összeforgattam a kifőtt tésztával és a sonkával, egy hőálló tálba öntöttem és ment is a sütőbe, 200 fokon kb. 15 percre. Ha lett volna itthon sajt, szerintem reszeltem volna a tetejére, de így is finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése