Enni Cake keresője

2013. április 30., kedd

Epersaláta fagyihoz

A gyerekeim imádják a fagyit. A legkisebbet pl. a héten csak úgy tudtam rávenni arra, hogy megegye az ebédet, hogy folyton azt mondogattam neki: csak akkor kap délután fagyit, ha szépen ebédel. Igyekszem minél többször házilag megcsinálni, de a fagyigépünk tartálya elég sok helyet foglal el a mélyhűtőben, így nem mindig jön össze. Vannak egész finom bolti jégkrémek is, pl. a Carte d'Or tavalyi Cheesecake íze, ami  málnás túrótortát takar, ez most az aktuális kedvencem. Múltkor kóstoltam egy új ízt, a Panna Cottát málnaszósszal, ez sem volt rossz. A gyerekek szerint sem, mert tegnap bontottuk fel a dobozt és már a fele elfogyott. Készítettem hozzá egy epres öntetet, ezt is Mautner Zsófi főzőműsorában láttam az RTL Klubon.


Hozzávalók: (elég nagy adag)
  • 50 dkg eper, megmosva és felkockázva
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 narancs leve
  • 1/ 2 citrom leve
  • 1 tk vanília aroma
  • néhány gombóc fagyi, pl. vanília
A cukrot serpenyőben karamellizálom, ehhez én nem használok vizet, hanem hagyom lassan megolvadni a hő hatására, utána lassan körbeforgatom a serpenyőben, hogy minden kis cukorszemcse elolvadjon. Az eper felét rádobom, majd a narancslevet, citromlevet, vaníliát is ráöntöm és pár percig főzöm. A többi epret is hozzáteszem és leveszem a tűzről.  Kész is van az eperöntet.


Vaníliafagyit adagolok egy kistálba, a tetejére szedem az epersalátát.

Akár pöfeteg sütit (recept itt) is lehet hozzá adni, hogy még teljesebb legyen az élvezet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése