A gyerekeim imádják a fagyit. A legkisebbet pl. a héten csak úgy tudtam rávenni arra, hogy megegye az ebédet, hogy folyton azt mondogattam neki: csak akkor kap délután fagyit, ha szépen ebédel. Igyekszem minél többször házilag megcsinálni, de a fagyigépünk tartálya elég sok helyet foglal el a mélyhűtőben, így nem mindig jön össze. Vannak egész finom bolti jégkrémek is, pl. a Carte d'Or tavalyi Cheesecake íze, ami málnás túrótortát takar, ez most az aktuális kedvencem. Múltkor kóstoltam egy új ízt, a Panna Cottát málnaszósszal, ez sem volt rossz. A gyerekek szerint sem, mert tegnap bontottuk fel a dobozt és már a fele elfogyott. Készítettem hozzá egy epres öntetet, ezt is Mautner Zsófi főzőműsorában láttam az RTL Klubon.
Hozzávalók: (elég nagy adag)
Vaníliafagyit adagolok egy kistálba, a tetejére szedem az epersalátát.
- 50 dkg eper, megmosva és felkockázva
- 8 dkg cukor
- 1/2 narancs leve
- 1/ 2 citrom leve
- 1 tk vanília aroma
- néhány gombóc fagyi, pl. vanília
Vaníliafagyit adagolok egy kistálba, a tetejére szedem az epersalátát.
Akár pöfeteg sütit (recept itt) is lehet hozzá adni, hogy még teljesebb legyen az élvezet. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése