Egy gyors ebéd, amikor valami különlegesre vágysz, de nincs sok időd elkészíteni. Az alap egy csirkemell, ebből készítettem, és két napra megvolt a gyerekkel az ebédünk. (Lottika mondjuk a szószból nem evett) Basmati rizst főztem ki mellé, másnap felmelegítve is ugyanolyan finom volt. Már régóta nem ettem friss koriandert, most végre hozzájutottam egy csomóhoz, egyik felét belefőztem, a maradékkal pedig megszórtam. Peti szerint a friss koriander szappanízű, ő ki nem állhatja ezt a fűszernövényt, de nekem most annyira jólesett! Összegezve: ez a recept nem hízlal, kicsit egzotikus és még az elkészítése sem bonyolult, próbáljátok ki! (Recept: Good Food)
Hozzávalók:
- 1 nagy chilipaprika, kimagozva
- pár centi friss gyömbér, hámozva és apróra vágva
- 1 kövér gerezd fokhagyma
- egy csokor koriander
- 1 csirkemell, felkockázva
- 5 EK mogyoróvaj
- kb. 150 ml húsleves (én nem mértem, csak szemre öntözgettem)
- 200 g görög joghurt
A chilit, gyömbért, fokhagymát, a koriander apróra vágott szárát és egy kevés levelét késes aprítóban krémes masszává aprítom. (Mivel ez nagyon kis mennyiség, nekem elég darabos maradt, gondolkodtam is, hogy jobb lett volna mozsárban összetörni, legközelebb így fogom.) Nem baj, ha nem lesz túl krémes, az a lényeg, hogy nagyjából apróra legyen vágva. Kevés olajon megpirítom ezt a pasztát, rádobom a csirkemell kockákat, sózom és a húst kicsit megpirítom.
Belekeverem a mogyoróvajat, a joghurtot és felöntöm kevés húslevessel. Kb. 10 percig főzöm, közben néha kevergetem, hogy ne ragadjon le, és ha kell, öntök még rá kevés levest. Az a lényeg, hogy maradjon elég szósz a rizs mellé. Ízesíteni lehet kevés zöldcitromlével, thai halszósszal.
Tipp: ha van otthon földimogyoróolaj, chiliolaj vagy wok-olaj, ebből tegyünk a serpenyőbe indításnak, finom ízt ad az ételnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése