Szombaton megvettem az idei év első csomag medvehagymáját a piacon. Végre lassan tényleg itt a tavasz! Már alig várom, hogy elkezdjem megfőzni a bevált medvehagymás receptjeimet.
Mivel nem áll el túl sokáig, a felét gyorsan el is használtam - a paradicsomos-tonhalas tésztát variáltam át egy kicsit, amit aznap ebédre terveztem. És milyen finom lett!
Hozzávalók:
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv hámozott paradicsom (a felkockázott fajta)
- 6-8 db olajban eltett asztalt paradicsom, felcsíkozva
- 1 tonhal konzerv
- kb. 1 dl tejszín
- fél csokor medvehagyma, apróra vágva
- 40 dkg tészta (pl. rigatoni vagy penne)
Kevés olívaolajon megfuttatom a fokhagymát. Beleöntöm a paradicsom konzervet, kicsit sózom, majd felforralom. Utána kisebbre veszem, és beleteszem az aszalt paradicsomot, beleöntöm a tejszínt, és pár percig főzöm mérsékelt tűzön. Utána beledobom a villával apróbb darabokra szedett tonhalat és végül a medvehagymát is, de ezzel már nem kell főzni. Közben kifőzöm a tésztát és összekeverem az elkészült szósszal.
Friss salátát készítettem hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése