Enni Cake keresője

2013. október 7., hétfő

Tészta tonhalas szósszal

Írtam már korábban az egyik nyári témájú könyvemről, melyben egy szakács a Serenity nevű hajón  végigvitorlázza a Francia Riviérát. Ebben a regényben találtam a következő receptet. A szószt el lehet készíteni előre, és a tésztát csak frissen ki kell főzni hozzá. (Forrás: David Shalleck, Erol Munuz: Mediterrán nyár)


Hozzávalók:

Marinara-szósz Serenity módra
  • 2 EK olívaolaj
  • fél fej hagyma, cikkekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, lapjával összenyomva
  • 1-2 db szardellafilé
  • 1 EK apróra vágott petrezselyem
  • 2 db 400 g-os hámozott paradicsom konzerv, levével együtt pürésítve
  • 1/2 tk oregánó
  • 1/4 tk chilipehely
  • 1 tk só
  • 1/2 tk cukor
ezenkívül:
  • 35 dkg tészta (spagetti, penne)
  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • 2 EK olívaolaj
  • 1 EK aprított petrezselyem vagy bazsalikom
  • reszelt parmezán sajt
A hagymát és a fokhagymát lassú tűzön megfuttatom az olívaolajon.  Kb. 5 perc múlva kiszedem a hagymaszeleteket, és beleteszem a szardellafilét. Fakanállal szétnyomkodom, míg teljesen szétolvad. Hozzáadom a petrezselymet, a paradicsompürét, az oregánót, a chilipelyhet, a sót és a cukrot. Kevergetve, lassú tűzön kb. 30-40 percig főzöm. 
Közben sós vízben kifőzöm a tésztát. Leszűröm, de a főzőlevéből egy decit félreteszek. A mártáshoz hozzáadom a tonhalat, és összeforgatom a leszűrt tésztával. Ha szükséges, a maradék vízzel hígítom. Tálaláskor meglocsolom az olívaolajjal, megszórom a petrezselyemmel (nekem nem volt itthon) és parmezán sajttal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése