Enni Cake keresője

2013. október 12., szombat

Szilvás-tejfölös pite marcipánnal

Azoknak, akik szeretik a szilvát, hoztam egy klassz és könnyen elkészíthető receptet. A tésztáját nem kell sütni, csak a kekszet és az olvasztott vajat kell összekeverni. Korábban előfordult már, hogy a hasonlóan elkészített kekszes alapot nehezen tudtam elvágni, mert morzsálódott. Na, ez nem volt ilyen: gyönyörű szeleteket tudtam vágni belőle. Ennek vagy az lehet az oka, hogy sikerült a megfelelő keksz-vaj arányt eltalálni, vagy azért, mert jó minőségű kekszet használtam. A McVitie's cég Digestive kekszét próbáltam ki, ez állítólag a britek kedvenc keksze. Itthon nem nagyon láttam még ilyet, de múlt héten az egyik áruházban éppen ezt a kekszet népszerűsítették, többféle ízesítésűt lehetett kóstolni. Természetesen volt A sima, ami ehhez a sütihez kell, őszintén szólva nekem magában nem ízlett annyira, de ugyanez a keksz (akár ét-, akár tej)csokival bevonva észbontóan finom. De létezik egészségesebb változat is, az almás-mazsolás, illetve narancsos mazsolás, ami nem kerek, hanem hosszúkás alakú, és a két vékony kekszréteg között található a töltelék. Ez a kedvencem, mert nem édes, de mégis nagyon finom és ropogós.
Szóval ebből a kekszből vettem meg a 25 dkg-os dobozzal és kiegészítettem itthon talált vajas keksszel. Érdemes kipróbálni, mert tényleg kiváló lett az állaga.  (Eredeti recept: Sweet Dreams Magazin)


Hozzávalók:
  • 150 g vaj
  • 300 g keksz
  • 2 tk fahéj
  • 2 tojás
  • 75 g cukor
  • 300 g tejföl (20%-os zsírtartalmú)
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 8-10 japán szilva (az a kerek, nagy szemű fajta) vagy 20 normál szilva
  • 5 dkg marcipán
A vajat felolvasztom, lehűtöm. A kekszet késes aprítóban porrá őrlöm. A vajjal és a fahéjjal összekeverem, és egy kivajazott, sütőpapírral bélelt 26 cm átmérőjű kerek tortaformába nyomkodom. Egy kis időre beteszem a hűtőbe. 
A tojásokat, a cukrot, a tejfölt és a pudingport krémesre keverem. A szilvákat megmosom és félbe vagy negyedekbe vágom. A tejfölös krémet a kekszalapra öntöm, egyenletesen beborítom a szilvákkal, végül megszórom az apró kockákra vágott marcipándarabokkal.


180 fokos sütőben kb. 45 percig sütöm. (35 perc után nézzük meg, hogy megsült-e.)



2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom volt. Köszönöm, hogy ilyen gyorsan feltetted.Még Hannának is ízlett pedig ő nincs oda a sült gyümölcsöké de ezt benyomta:-)) Remélem nekem is jól fog sikerülni a tésztája.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Bea, biztos sikerülni fog, ezt nem is nagyon lehet elrontani! Holnap pedig felteszem annak a gesztenyésnek a receptjét, amit említettem ma a suliban. Az is nagyon finom, majd próbáld ki!

      Törlés