Enni Cake keresője

2013. október 4., péntek

Hercegnő saláta

Legutóbb Anyukám egy finom salátával várt bennünket. Régebben is gyakran készítette, mert nagyon szeretjük, csak mostanában valahogy el lett feledve. Picit hasonlít a Waldorf salátához, de cékla is van benne, ettől lesz harsány rózsaszínű. 
Szóval örömmel láttunk neki a vacsorának, Anyu  sütött ki hozzá egy kis lapockát, hogy a húsimádó szakasz se morogjon, és megkérdezte, hogy a gyerekeknek szedhet-e belőle. Már épp tiltakozni akartam, mivel ők ilyet általában nem esznek /hogyisne: cékla, meg zeller? És ilyen fura színű?/, mikor a legkisebb felkiáltott, hogy ő kér. Jól van, gondoltam, csak belekóstol, aztán otthagyja. Hát nem, az összes elfogyott a tányérjáról, sőt a másik kislányom is megette. És hogy ez így is maradjon, gyorsan kitaláltam, hogy ezt a szép rózsaszín ételt úgy hívják, hogy hercegnő saláta, és ez Csipkerózsika kedvence. Innentől kezdve tudom, hogy bármikor adhatok nekik ilyet, máskor is megeszik. Lám, mit tesz a jó marketing... (Eredeti recept: Nők Lapja Konyha, Bereznay Tamás receptje)


Hozzávalók:
  • 50 dkg cékla
  • 50 dkg zeller
  • 50 dkg alma
  • 20 dkg majonéz
  • 1- EK tejföl
  • 1 EK porcukor
  • kevés dijoni mustár
  • só, bors
A céklát enyhén sós vízben puhára főzöm, majd vékonyra felszeletelem. A zellert nagyon vékony csíkokra felvágom (vagy a nagy lyukú reszelőn lereszelem), és 1-2 perc alatt forró sós, citromos vízbe merítem. Hideg vízzel átmosom, és ezt is hozzáadom a céklához. Az almát szintén vékonyan felcsíkozom, és ezt is hozzáadom. 
Az öntetet el lehet készíteni, mialatt fő a cékla. A majonézt összekeverem a tejföllel és a mustárral, majd sóval, borssal, porcukorral ízesítem. A salátára öntöm és fogyasztásig hűtőbe teszem.

Másnap baconbe tekert csirkemellhez ettük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése