Enni Cake keresője

2013. augusztus 28., szerda

Lebbencstészta puttanesca szósszal

Ez a recept is Mautner Zsófitól származik, ő találta ki, hogy mi lenne, ha ötvöznénk az olasz és a magyar konyhát. A fuzionális konyha nem tartozik a kedvenceim közé, de ez a párosítás nagy kedvenc lett! A puttanesca mártás alapja a paradicsom, a fokhagyma, az olajbogyó, a kapribogyó és a szardella. Általában spagettire öntik, de érdemes egyszer a lebbencstésztával is kipróbálni.


Úgy kezdem, hogy fogok egy nyújtófát, és  20 dkg lebbencstésztát még a bontatlan zacskójában elkezdek apróra törni vagy úgy, hogy megcsapkodom (ez stresszűzőnek sem rossz), vagy az asztalra letéve végigsimítom rajta a sodrófát, mintha tésztát nyújtanék. Az a lényeg, hogy viszonylag kisebb darabokra törjön szét. Ezután egy felforrósított serpenyőben olaj hozzáadása nélkül kicsit megpirítom, majd felöntöm vízzel, sózom és puhulásig főzöm.

Közben egy másik serpenyőben 3 gerezd apróra vágott fokhagymát kevés olívaolajon megpirítok. Beleteszek 4 db olajban eltett szardellát (nem szükséges apróra vágni, mert pár perc múlva úgyis pépes lesz az állandó kevergetés miatt), 2-3 EK apróra vágott kapribogyót (ezt viszont érdemes előtte alaposan megmosni), egy kevés chilit, 4-5 db hámozott és felkockázott friss paradicsomot. Pár perc múlva mehet bele 5 dkg fekete olajbogyó és egy csomó aprított petrezselyem. 1-2 percig főzöm a szószt és nyakon öntöm vele az elkészült lebbencstésztát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése