Ezt az édességet június végén készítettem, amikor még nyílt a levendula. Nagyon szeretem ezt a virágot, kár, hogy csak néhány hétig élvezhetjük a friss illatát.
Akkor volt az a nagy hőség, a sütőben sült torták helyett inkább pohárkrémeket csináltam. Elég tömény édesség, ezért nem kell nagyon nagy adagokkal számolni egy főre. Ha jól emlékszem, ebből a mennyiségből 6 kis tálkát tudtam megtölteni.
Hozzávalók:
- 350 g friss málna
- 200 g fehér csoki
- 4 lap zselatin
- 2 tojás
- 1 evőkanál cukor
- 2 cl málnaszörp
- 300 ml tejszín
A málnát megmosom, botmixerrel pürésítem és szitán átpasszírozom, hogy a magok eltűnjenek belőle. A fehér csokit apróra tördelem, és gőz fölött megolvasztom.
A tojásokat a málnaszörppel és a cukorral forró víz fölött habosra keverem, amíg kicsit besűrűsödik. Kicsit várok, majd a fehér csokit óvatosan ezzel a habos tojáskrémmel összekeverem. Közben a zselatinlapokat 5 percre beáztatom hideg vízbe, kinyomkodom, pár mp alatt mikróban felolvasztom, majd 1-2 EK mennyiséget elveszek a krémből, és a zselatinnal elkeverem. Ezután a többi zselatint is a krémbe forgatom, a korábban elkészített málnavelő 2/3-ával együtt. Ha kihűlt, és lassan elkezd zselésedni, felverem a tejszínt és ennek is a 2/3 részét lassan hozzáforgatom. 6 desszertes pohárban elosztom a málnakrémet, és hűtőbe teszem min. 2 órára. A tálalásnál a maradék tejszínhabbal és málnapürével díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése