Tegnap végre a férjemnek is megsütöttem az elmaradt névnapi tortáját - az elmúlt hét elég zűrösen alakult, csak most jutott rá idő. Természetesen a csoki volt a főszereplő, és most kipróbáltam azt, amit már régóta szerettem volna: ízesített étcsokit használtam a trüffelkrémhez, kíváncsi voltam, érződik-e az ízén. Mivel a férjem nagyon szereti a málna és a csoki kombinációját, ezt olvasztottam össze a tejszínnel. Csak a legszűkebb család, vagyis ötünk részére sütöttem, ezért elég volt a kisebb (22 centis) tortaformában sütni a piskótát, ami -természetesen- kakaós volt. A krém arányain is változtattam: 5 dl tejszínhez 3 dkg szárított málnás étcsokit vettem. Az eredeti trüffel torta recept itt olvasható. Az alsó és a középső piskótát megkentem bodzalekvárral, imádom, amikor azok az apró bogyók ropognak a fogam alatt.
A tetejét marcipánnal burkoltam be, de itt is visszaköszönt a málna: liofilizált (fagyasztva szárított) málnát őröltem porrá (erről bővebben itt), ezzel színeztem be a natúr marcipánt. A kinyújtás után a textúra lapommal indákat nyomkodtam bele. Végül a kezdőbetűjét, egy P betűt formáztam a közepére apró virágokból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése