Tegnap megvettem a piacon az idei első zöldborsót. Vettem hozzá spárgát is, és főztem belőlük egy klassz rántottát (elegánsabb nevén frittata-t :)))
Nem igényelt nagy előkészületet, sem hosszú főzési időt, és nagyon finom, tavaszias-nyárias ízű ebéd lett belőle. Szerencsére a borsót is kifogtam, mert jó nagy szemű, ugyanakkor édes ízű volt (néha beleszaladok egy-egy rossz vételbe, amikor zsenge, édes borsót várok, és határozottan ízetlent kapok.) Ha megtehetitek, közvetlenül az elkészítés előtt pucoljátok meg a borsót, mert állás közben elveszti az édes ízét.
Gyorsan le kellett fényképeznem, mielőtt a többi is elfogy |
Kevés olívaolajon zsírjára pirítottam 5 dkg kockázott szalonnát. 1 fej hagymát apróra vágtam és ezt is megpároltam a serpenyőben. Megpucoltam és felvágtam fél csomag zöld spárgát (megtisztítva 15 dkg lett), ezt is hozzáadtam, majd kb. 5 perc múlva 8-10 dkg friss zöldborsót is beledobtam. Amíg párolódott, egy külön tálban felütöttem 8 db tojást, villával kicsit felvertem, sóztam, és kevés szárított medvehagymával ízesítettem. Utána apróra vágtam 5 db aszalt paradicsomot, ezt is hozzáadtam az ételhez, és nemsokára ráöntöttem a tojásokat. Pár perc kevergetés után kész. Még forrón reszeltem a tetejére mozzarella sajtot (de tépkedni is lehet a gombócot, úgy rusztikusabb) és friss salátával már ehettük is. Mi speciel ebédre, de könnyű vacsorának is el tudom képzelni. Akinek ez kevés, ehet hozzá ropogós fokhagymás bagettet.
Szeretem a mozzarellát... |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése