Enni Cake keresője

2014. február 11., kedd

Gránátalmás pucértorta

Több helyen is olvastam, hogy idén a letisztult, egyszerűbb torták divatja jön. Az agyondíszített, rikító színű sütemények helyett próbálnak inkább a természetes alapanyagokhoz, természetes színezőanyagokhoz fordulni. Az esküvői tortákra is igaz ez a trend, az idei év divatos tortája például lehetőleg egyszínű, vagy a fehér mellett maximum egy szín jelenik meg, ez lehet színátmenetes vagy  akár arany. Ha valaki szalaggal szeretné átkötni a tortát, megteheti, de ez is legyen természetes anyagból, pl. vászonból, ami fölött lehet azért egy fehér szalag, mert így összhatásában természetes, rusztikus hatás kelt. Azt is olvastam, hogy divatos lesz a magas dekoráció, pl. egy hosszú gyertya a torta tetején. De a legkülönösebb, hogy az ún. meztelen torták ideje jött el, vagyis nem szükséges beburkolni, sem krémmel lekenni az oldalát, hadd látsszon, hogy mi van alatta. Ennek örülök, vagyis annak, hogy kezd egyre fontosabbá válni, hogy mi van BELÜL, nem csak az számít, hogy mennyire dekoratív, olykor extravagáns egy esküvői torta (ez különösen Amerikában van így, nálunk azért még jobb a helyzet).

Nekem tetszik ez a Vintage-stílus, ezért múlt héten ki is próbáltam egy pucér tortát. Az apropóját az adta, hogy Gyula bácsi tortájából maradt egy kistányérnyi banános trüffelkrém, amit már túl soknak találtam felkenni a tortára, és gondolkodtam, hogy mihez tudnám felhasználni. Nem sok, az igaz, de arra talán elég, hogy egy mini tortát megtöltsek vele. Egy kisebb kerek tortaformában sütöttem egy 2 tojásos piskótát (2 tojás sárgája+10 dkg cukor+3 EK víz, ehhez jön hozzászitálva 10 dkg liszt+2 g sütőpor, végül a 2 tojás felvert fehérje). De hogy egy kicsit más legyen, víz helyett  3 EK gránátalmalevet tettem bele (a friss gyümölcsből nyomtam ki), így egy kicsit sikerült megszínezni a piskótát anélkül, hogy mesterséges színezéket adtam volna hozzá. A kezdeti élénk piros szín sajnos eltűnt, miután 15 percig vertem a sárgákat a cukorral, de a színe egy árnyalatnyit megváltozott, és az ízén is érezhető volt kicsit, hogy gránátalma van benne. A kész piskótát háromba vágtam, az alját vastagon megkentem feketeribizli lekvárral, arra jött egy vékony lap, erre rákentem a krém 3/4 részét, aztán a harmadik lappal befedtem, és eloszlattam rajta a maradék krémet. Végül megszórtam gránátalma magokkal. Ugye nem is lett annyira pucér...?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése