Ez egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb recept: a fánk és a muffin keresztezése. Kb. egy éve sütöttem meg először, amikor a kisfiam egyik osztálytársa volt nálunk az anyukájával. Spontán meghívás volt, a suli után behívtam őket egy kávéra/forró csokira. Éppen semmi sütemény nem volt otthon, amivel meg tudtam volna őket kínálni, így gondoltam, itt az alkalom kipróbálni ezt a receptet. Amíg a sütő bemelegedett, össze is kevertem a száraz és a nedves hozzávalókat. Mire a sütő kihűlt, már el is fogyott mind. Azóta rendszeresen sütök ilyet, pár óra alatt mindig elfogy. Igaz, ebből nem is lesz több, éppen 12 darab.
A tegnapi sütésnek kicsit furcsa volt az íze, mintha valahogy szárazabb lett volna, mint szokott... Később rájöttem, hogy miért: kinyitottam a mikrót és benne volt a vaj, amit olvasztani tettem be. Ennek ellenére estére ez is elfogyott. Holnap reggel sütöm a következőt az óvodai farsangra.
Hozzávalók:
- 140 g porcukor
- 200 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 100 ml natúr joghurt (én egy 125 g-os Danone Activiát vettem)
- 2 nagy tojás
- 1 tk vanília
- 140 g olvasztott vaj
- 12 tk málnalekvár
Egy tálban összekeverem a porcukrot a liszttel és a szódabikarbónával. Egy másik tálban pedig a villával felvert tojásokat a vanília aromával és a joghurttal. A lisztes keverékre öntöm, majd gyors mozdulattal az olvasztott vajat is hozzákeverem. Egy muffinsütőformát kibélelek papírkapszlikkal vagy szilikon formákkal és teszek bele 1-1 EK tésztát. Ezután mindegyik tészta közepébe teszek 1-1 tk lekvárt (vagy mogyorókrémet), végül lefedem a maradék tésztával.190 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm. 5 percig hagyom még a formában hűlni, utána kiszedem és egyenként porcukorba forgatom. (Recept: Good Food)
Ez volt a Nutellás |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése