Enni Cake keresője

2014. február 9., vasárnap

Avokádós spagetti

Ez a spagetti nagyon gyorsan elkészíthető. Mialatt fő a tészta, össze lehet állítani a mártást, még főzni sem kell. Ha jó áron jutok avokádóhoz, mindjárt többet is szoktam venni, mert kettőt ehhez az ételhez fel tudok használni. Ha kemény, akkor felhasználásig papírzacskóba teszem, vagy banán mellé, és pár nap alatt teljesen megpuhul. Az avokádó nagyon egészséges, mert egy csomó vitamin és ásványi anyag van benne, a koleszterinszintet is csökkenti, magas az antioxidáns tartalma  és mivel nem főzzük, ez mind benne is marad az ételben. Nem utolsósorban pedig nagyon finom, már csak ezért is érdemes kipróbálni ezt a receptet.


Hozzávalók:
  • 40 dkg spagetti
  • 2 db puha avokádó
  • 3-4 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • só, bors
  • 20 dkg koktélparadicsom (vagy hagyományos)
A spagettit forró, sós vízben kifőzöm. Közben az avokádókat kettévágom, kiszedem a nagy magjukat, a húst pedig kikaparom kiskanállal egy tálba. Belenyomom a fokhagymagerezdeket, sózom, borsozom.  Összekeverem a kifőtt tésztával, egy pici főzőlevet is lehet hozzáadni, hogy jobban elkeveredjen a mártás. Tányérokra szedem, és a tetejét megszórom apróra vágott koktélparadicsommal.


Tipp az avokádó további felhasználására: mi nagyon szeretjük pirítósra kenve. Ezt majdnem ugyanúgy készítem: 1 avokádóhúshoz 1 gerezd aprított fokhagymát adok, és a són, borson kívül még egy kevés mustárral és tejföllel ízesítem. A gyerekek alapból irtóznak a zöld színű zöldségektől, de ezt ők is nagyon szeretik. Csak nem kell nekik megmondani, hogy miből van. Nálunk ez a "Shrek-krém".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése