Enni Cake keresője

2014. június 30., hétfő

Túrós máktorta málnával

A májusban elkészített "Saunders-tortát" most kipróbáltam málnával. Annyira jól sikerült, hogy ma sütöttem meg harmadszor, a férjem névnapjára. A kollégája pedig ma ünnepli a szülinapját, így bevitte a munkahelyére és közös torta lett belőle. Váratlan események miatt úgy néz ki, hogy egy hosszú, munkás nyár elé néznek, ezért remélem, hogy a máktortától "mákuk lesz" és jobban alakulnak majd a dolgaik...



Szerintem finomabb lett, mint amikor eperből készítettem. Annyit módosítottam rajta, hogy most a krémbe is tettem kb. 2 EK porcukros mákot, hogy jobban érződjön a mákos íz. Frissen készített málnalekvárral kentem meg, gyönyörű piros színe lett, és a friss, savanykás málnaíz nagyon jót tett neki.

Hozzávalók:

a tortalaphoz:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 4 EK darált mák
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 12 dkg túró
  • 4 tojás
  • 0,8 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag (6 g) sütőpor
a töltelékhez:
  • 13 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb fél citrom leve
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 EK méz
  • kb. 2 EK cukrozott mák
A vajat habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a mákot, a citromhéjat és a citromlevet, a túrót, a tojások sárgáját, majd a tejet, és alaposan összekeverem. A sütőporos lisztet beleszitálom. A tojásfehérjékből kemény habot verek, és óvatosan azt is beleforgatom.  26 centis tortaformában 180 fokon kb. 40 percig sütöm.
A krémhez az összes hozzávalót krémesre kikeverem. A tésztalapot háromba vágom, az alsó lapot megkenem málnalekvárral és ráteszem a második lapot. Rákenem a túrókrémet, ráhelyezem a legfelső lapot, és a tetejét megkenem 1 EK méz és a maradék mascarpone jól kikevert keverékével.

Ez ugyanolyan torta, csak ezúttal a nagynénémnek sütöttem szülinapjára


Belülről

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése