A májusban elkészített "Saunders-tortát" most kipróbáltam málnával. Annyira jól sikerült, hogy ma sütöttem meg harmadszor, a férjem névnapjára. A kollégája pedig ma ünnepli a szülinapját, így bevitte a munkahelyére és közös torta lett belőle. Váratlan események miatt úgy néz ki, hogy egy hosszú, munkás nyár elé néznek, ezért remélem, hogy a máktortától "mákuk lesz" és jobban alakulnak majd a dolgaik...
Hozzávalók:
a tortalaphoz:
a tortalaphoz:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 4 EK darált mák
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 12 dkg túró
- 4 tojás
- 0,8 dl tej
- 25 dkg liszt
- fél csomag (6 g) sütőpor
- 13 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- kb fél citrom leve
- 15 dkg mascarpone
- 2 EK méz
- kb. 2 EK cukrozott mák
A vajat habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a mákot, a citromhéjat
és a citromlevet, a túrót, a tojások sárgáját, majd a tejet, és alaposan
összekeverem. A sütőporos lisztet beleszitálom. A tojásfehérjékből
kemény habot verek, és óvatosan azt is beleforgatom. 26 centis
tortaformában 180 fokon kb. 40 percig sütöm.
A krémhez az összes hozzávalót krémesre kikeverem. A tésztalapot háromba vágom, az alsó lapot megkenem málnalekvárral és ráteszem a
második lapot. Rákenem a túrókrémet, ráhelyezem a legfelső lapot, és a
tetejét megkenem 1 EK méz és a maradék mascarpone jól kikevert keverékével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése