Lassan kifogyunk az eperből, sajnos idén nagyon hamar leérett. De van még két recept, amit szeretnék megmutatni. Az egyiket még a szezon elején egy kedves barátnőm 40. szülinapjára sütöttem, aki szakács és mellesleg munkahelyet váltott, így a szülinapi bulija egyben a munkahelyi búcsúbulija is volt.
A csokis marcipános torta került alulra, piskótáját 5 nagy tojásból sütöttem (26 centis). A krém receptje itt, annyi különbséggel, hogy a második réteg trüffelkrém alá tettem egy réteg marcipán kört, de a piskótát előtte megkentem jó sok feketeribizli lekvárral.
Az epres-túrós réteg krémje a következőkből állt:
- 60 dkg túró
- 12 dkg mascarpone
- 30 dkg cukor
- 2 dl felvert tejszín
- 1 citrom reszelt héja és leve (utóbbit érdemes kóstolgatva beletenni, nehogy túl savanyú legyen)
- 1 tk vanília aroma
- 2 EK zseléfix
Ezeket csak összekevertem, és megtöltöttem vele a tortát. A túrókrém fölé eperszeleteket tettem. A piskótát 4 tojásból sütöttem (22 centis).
A marcipánnal bevont torták a helyszínen lettek egymásra téve, így itthon csak külön-külön tudtam őket lefényképezni.
Az epres-túrós |
A marcipános-csokis |
Ez a kép már az étteremben készült, amikor összerakták |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése