Enni Cake keresője

2015. február 1., vasárnap

Mexikói csirkeragu babos rizzsel

Ma ezt főztem ebédre. A gyerekek szeretik a chilis babot, mi meg a csípős ételeket, ezért kipróbáltam ezt a januári Good Foodban olvasott receptet. Gyorsan elkészül, és elég kiadós. Eredetileg 4 csirkemell kellett volna hozzá, de én egy egészet vettem, ami pont fél kiló volt, és még így is maradt belőle. A chipotlepasztám elfogyott (egyébként a Fővám téri Ázsia üzletben vettem), és enélkül készítettem, de a végén, miután kiszedtük a gyerekek adagját, beletettem egy jó adagnyi Erős Pistát. A rizs mennyiségét először kevésnek találtam, ezért egy picit megnöveltem, a receptben már ez szerepel. Jól érződött benne a kaliforniai paprika, szerintem egy különleges vendégváró étel.


Hozzávalók:
  • kevés olívaolaj
  • 1 fej hagyma, félbevágva, majd felszeletelve
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 3 EK chipotlepaszta (vagy Erős Pista ízlés szerint, ebből kevesebb kell)
  • 2 db 400 g-os paradicsom konzerv
  • 500 g csirkemell (lehet a duplája is, akkor még kiadósabb, mi nem vagyunk nagy étkűek...)
  • 400 g-os konzerv tarkabab (ha ilyet nem kapunk, jó lesz a hagyományos vörösbab)
  • 200 g hosszú szemű rizs
  • kis csokor koriander (ezzel finomabb, de ha nem sikerül beszerezni, jó a petrezselyem is)
  • 1 zöldcitrom leve
  • 2 tk cukor
  • kis doboz natúr joghurt a tálaláshoz
A húst befűszerezem valamilyen csirkefűszerrel. Kettévágom, és a két fél csirkemellet az olívaolajon rövid ideig elősütöm. Kiveszem a serpenyőből, és félreteszem. Beledobom a félfőre vágott hagymát, sózom és kicsit megpárolom. Beleteszem a piros paprika csíkokat is, és pár percig együtt pirítom. Ezután hozzáadom a két paradicsomkonzervet, a chipotlepasztát, visszateszem a csirkemelleket, és öntök rá kb. 1 konzervdoboznyi vizet. Felforralom, majd lefedve hagyom párolódni kb. 30-40 percet, amíg a hús megfő. (Én lehet, hogy még tovább főztem, de végül annyira omlós, puha lett, hogy az aprításnál szinte magától szétesett). Néha keverek rajta egyet, nehogy odakapjon.


Közben a rizst megfőzöm, és melegen tartom. Az utolsó percben hozzákeverem a leszűrt babot. Ízesítem a zöldcitrom levével és az apróra vágott zöldfűszerrel (éppen volt itthon snidlingem, így azt is vágtam bele.)


A megpuhult húsdarabokat kiveszem a paradicsomos raguból, és vágódeszkán apróra vágom, majd visszateszem. Picit cukrozom (a paradicsom miatt), sózom, borsozom.


Az elkészült babos rizzsel tálalom.


Lehet mellé kínálni kevés fekete borssal meghintett natúr joghurtot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése