Férjem nagyon szereti a csirkeszárnyat. El szoktam vágni kétfelé (mármint a szárnyat...), ilyenkor olyan, mint egy pici csirkecomb, kézbe lehet venni és lerágcsálni róla a husit. Most legutóbb újfajta fűszerezést próbáltam ki, amiben minimum egy éjszakán át pácolni kell őket. Végül csak a következő nap volt időm megsütni, így volt elég ideje a pácnak, hogy átjárja a húst. Vágtam alá kevés krumplit, sárgarépát és cikkekre vágott vöröshagymát és úgy toltam be a sütőbe. (Recept: Good Food)
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 EK almaecet
- 1 EK paprika
- 1 EK Worcestershire-szósz
- 2 tk zellersó
- 2 tk csípős paprikaszósz (pl. Erős Pista)
- 2 EK méz
- só, bors
A csirkeszárnyak végeit levágom (ez jó lesz majd levesbe), majd kettévágom őket. Egy nagy tálban összekeverem a fokhagymát, almaecetet, paprikát, Worcestershire-szószt, zellersót, paprikaszószt és mézet. Vagy a csirkeszárnyakat sózom meg vagy ebbe a pácba teszek sót és borsot is. Beledobom a szárnyakat, és jól összeforgatom, hogy mindenütt befedje a pác. Lehetőség szerint minél hosszabb ideig hagyom így pácolódni. A sütőt előmelegítem 200 fokra és kb. egy óráig sütöm alufóliával lefedve, majd a fóliát levéve még 15-20 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése