Enni Cake keresője

2015. február 28., szombat

Buffalo csirkeszárnyak kéksajtos mártogatóssal

Férjem nagyon szereti a csirkeszárnyat. El szoktam vágni kétfelé (mármint a szárnyat...), ilyenkor olyan, mint egy pici csirkecomb, kézbe lehet venni és lerágcsálni róla a husit. Most legutóbb újfajta fűszerezést próbáltam ki, amiben minimum egy éjszakán át pácolni kell őket. Végül csak a következő nap volt időm megsütni, így volt elég ideje a pácnak, hogy átjárja a húst. Vágtam alá kevés krumplit, sárgarépát és cikkekre vágott vöröshagymát és úgy toltam be a sütőbe. (Recept: Good Food)


Hozzávalók:
  • 1,5 kg csirkeszárny
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 EK almaecet
  • 1 EK paprika
  • 1 EK Worcestershire-szósz
  • 2 tk zellersó
  • 2 tk csípős paprikaszósz (pl. Erős Pista)
  • 2 EK méz
  • só, bors
A csirkeszárnyak végeit levágom (ez jó lesz majd levesbe), majd kettévágom őket. Egy nagy tálban összekeverem a fokhagymát, almaecetet, paprikát, Worcestershire-szószt, zellersót, paprikaszószt és mézet. Vagy a csirkeszárnyakat sózom meg vagy ebbe a pácba teszek sót és borsot is. Beledobom a szárnyakat, és jól összeforgatom, hogy mindenütt befedje a pác. Lehetőség szerint minél hosszabb ideig hagyom így pácolódni. A sütőt előmelegítem 200 fokra és kb. egy óráig sütöm alufóliával lefedve, majd a fóliát levéve még 15-20 percig. 

Készítettem hozzá kéksajtos mártogatót: összekeverek 15 dkg tejfölt, 10 dkg majonézt vagy joghurtot, 7-8 dkg reszelt kéksajtot és fél tk Worcestershire-szószt. A csirke mellé kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése