Munkám vidékre szólított egész héten, mire a gyerekekkel hazaértünk, minden nap este lett. Ilyen hosszú ideig nem hagytam még ki blogírást, de hát mit csináljak, ilyen a dolgozó nők élete... A mostani tortát, ami szintén mangós, a Sweet Dreams Magazinban találtam, és azért tetszett meg, mert narancsos-kókuszos tésztájában sűrű kókuszkrém van (ez a kókusztejnél sűrűbb folyadék, felhígítva lehet kókusztejként használni, de hígítatlanul intenzívebb az íze), a házi mangó curd, amivel megtöltjük, pedig egy sötét arany színű és intenzív mangó ízű krém. A mangót köralakban tettem rá, és a közepébe kanalaztam 1-2 EK mangókrémet, amitől olyan formát kapott, mint a nap korongja.
Hab a tortán, hogy kifogtam egy gyönyörű, napsütéses délutánt, amikor is fényképezés közben valóban hét ágra sütött a nap. Bezzeg ma nem kényeztetett minket ennyire...
Hab a tortán, hogy kifogtam egy gyönyörű, napsütéses délutánt, amikor is fényképezés közben valóban hét ágra sütött a nap. Bezzeg ma nem kényeztetett minket ennyire...
Hozzávalók:
- 200 g vaj, szobahőmérsékleten
- 350 g cukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 6 tojás
- 350 g liszt
- 1/4 tk sütőpor
- 160 ml kókuszkrém
- 1 konzerv mangó, (kb. 400 g) pürésítve vagy ideális esetben 300 g friss mangópüré
- 4 tojássárga
- 2 tk keményítő
- 150 g cukor
- 2 zöldcitrom reszelt héja
- 125 g vaj, darabokra vágva
- 350 g mascarpone
- 1 tk vanília
- 150 g túró
- 100 g aszalt mangó
A tésztához a vajat a cukrot és a narancshéjat jó alaposan felverem, amíg kivilágosodik. A tojásokat egyenként beleütöm, és mindegyikkel kikeverem. A sütőporos lisztet beleszitálom, majd a kókuszkrémmel illetve a narancslével is elkeverem. Egy 26 centis kivajazott tortaformába öntöm és 180 fokon kb. 35 perc alatt aranysárgára sütöm.
Közben elkészítem a mangó curd-öt: a 4 tojássárgáját a keményítővel, 100 g cukorral, 1 lime levével és reszelt héjával forró vízfürdő felett alaposan elkeverem. A mangópürét hozzáadva állandó keverés mellett besűrítem. Végül a vajkockákat egyenként beledobom, és addig kevergetem, míg mindegyik fel nem olvad. Egy folpack darabot eligazgatok a felszínén, hogy mindenhol érintkezzen a krémmel, és így kihűtöm.
A mascarponét a vaníliával, a maradék lime levével és héjával és a maradék 50 g cukorral krémesre keverem. A túrót evőkanalanként hozzáadom.
A tésztalapot kettévágom, és köré teszek egy kapcsos formát. Alsó felét megkenem a mangó curd-del (ha maradt egy kevés mangó, fel lehet kockázni és megszórni vele a tetejét). Ezután megkenem a túrókrém felével, ráteszem a másik tortalapot, és a tetejét a maradék túrókrémmel vonom be. Vékony csíkokra vágott aszalt mangóval díszítem a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése