Egy jó tipp arra vonatkozóan, hogy mit készítsünk a zsenge tavaszi spenótból. Bár ehhez az ételhez nem kell sok belőle, mindössze egy kis zacskónyi, a gombával együtt nagyon jó párost alkotnak. Nem is kell hozzá sokkal több hozzávaló: még egy kis krémsajt és lasagne lapok, és az elkészítése sem bonyolult. Elő lehet készíteni a tölteléket korábban, én pl. reggel gyorsan összedobtam, bele is rétegeztem a jénaiba, és amikor délben hazaértünk, csak be kellett tenni a sütőbe. (Recept: Good Food Magazin)
Hozzávalók:
- 2 EK olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg gomba, szeletelve
- 1 tk kakukkfű
- 20 dkg spenót
- 30 dkg krémsajt
- 2 dl tejszín
- kb. 12 db lasagne lap
- kevés reszelt parmezán
Az olajon megpirítom a fokhagymát, ezután hozzáadom a gombát és a kakukkfüvet, sózom és pár percig pirítom. Ezután rádobom a spenótleveleket, és hagyom, hogy megfonnyadjon. A tűzről levéve belekeverem a krémsajtot. Az eredeti recept nem írt tejszínt hozzá, de én kicsit száraznak találtam, ezért öntöttem hozzá egy kis dobozzal, kicsit összeforraltam, és szerintem így lett jó szaftos az állaga.
Előveszek egy jénait (kb. 20x30-ast), és beleteszek annyi szószt, hogy ne látsszon a tál alja. Ráhelyezek 3 db lasagne lapot, amire egy réteg szósz jön. Így folytatom a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Nekem 4 lasagne rétegem lett. Arra ügyeljünk, hogy a teteje nem maradhat üresen, ezért mindenképpen hagyjunk annyi szószt, amivel teljesen be lehet fedni az utolsó sor tésztát. Megszórom reszelt sajttal, és beteszem a sütőbe: 200 fokon 30-35 perc alatt megsül. Friss vegyes salátát készítsünk hozzá!
Megjegyzés: aki nem akar vega ételt, vagy olyan személyek is akadnak a társaságában, akiknek az étel csak akkor étel, ha hús is van benne (én ilyet nem ismerek...!), akkor így járjon el : mielőtt elkezdi a főzést, tegyen bele 5-10 dkg kockázott füstölt szalonnát/bacont, és süsse zsírjára. Ezután lehet beletenni a fokhagymát, majd a gombát, stb. Nagyon finom füstös ízt kap tőle az étel, és így a húsimádóknak sem lehet egy szavuk sem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése