Ez volt a másik torta, amit a szülinapomra sütöttem, ezúttal a férjem családjának. Megegyeztünk ugyanis, hogy az egyik torta gyümölcsös lesz, a másik pedig csokis. Ez nekik készült, kicsit téliesebb ízvilágú, de ha ők ezt szeretik...? Két csokis lap (nem piskóta, hanem egy kicsit sűrűbb, nagyon szaftos kevert tészta) közötte lekvárral, Nutellával és mogyoródarabkákkal. (Recept: Sweet Dreams)
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 2 EK kakaópor
- 1,5 tk sütőpor
- 1/2 tk só
- 100 g + 200 g étcsoki
- 2 tk olaj
- 100 g vaj
- 100 g barna cukor
- 100 g kristálycukor
- 2 tk vanília aroma
- 4 tojás
- 350 ml író (ennek hiányában 350 ml tejben el kell keverni 2 tk citromlevet, és kb. 15 percig állni hagyni)
- 200 ml tejszín
- erdei gyümölcsös lekvár, ízlés szerint
- 175 g Nutella
- 100 g törökmogyoró, nagyobb darabokra vágva
A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót összekeverem. 100 g étcsokit pici olajjal együtt vízgőzben megolvasztok. A vajat a kétféle cukorral habosra verem. A vanília aromát és a tojásokat egyenként hozzáadom, közben minden tojás után alaposan összekeverem. Az olvasztott csokit is beleöntöm. A lisztes keveréket és az írót felváltva, több adagban beledolgozom. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt kb. 22 cm átmérőjű kerek tortaformába öntöm, és 160 fokon kb. 35 perc alatt megsütöm. Ugyanígy megsütöm a maradék tésztából a másik lapot is.
A maradék (200 g) csokit felaprítom. A tejszínt felforralom, beleszórom a csokit, és addig kevergetem, amíg el nem olvad. Szobahőmérsékletűre hűtöm.
Az egyik tortalapot megkenem erdei gyümölcsös lekvárral, majd ráöntöm a felmelegített, folyékony Nutellát. Megszórom a mogyoródarabokkal, és hagyom egy kicsit megkeményedni.
Ráteszem a második lapot is és leöntöm a tejszínes csokival. Fogyasztásig hűtőben tárolom, hogy a csoki megdermedjen a tetején.
Ráteszem a második lapot is és leöntöm a tejszínes csokival. Fogyasztásig hűtőben tárolom, hogy a csoki megdermedjen a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése