A korábban már leírt tejfölös zsömle tavaszi változata. Ez a kedvencem, jó sok medvehagymát fel szoktam vágni hozzá. Hogy pontosan mennyit, azt nehéz megmondani, mert a csokor különböző nagyságú lehet, ízlés szerint lehet adagolni (szerintem olyan nincs, hogy túl sok medvehagyma).
Ezt még lehet fokozni: egy kevés medvehagymát pici olajjal összeturmixolunk, ezzel ízesítjük a natúr sajtrémet és megkenjük vele a frissen kisült zsömléket!
A recept ugyanaz, mint a sima tejfölös zsömlénél
(itt olvasható) annyi különbséggel, hogy a vajat serpenyőben felolvasztom, és beledobok kb. egy fél csomag apróra vágott medvehagymát. Kicsit párolom, hogy minél jobban kioldódjon az íze, majd ezután beleteszem a kenyérsütő tartályába, a cukorral, sóval elkevert víz után, a liszt beleszórása előtt.
|
A megkelt kenyértészta |
|
A formázás után, kelesztésre várva |
|
A második kelesztés után |
|
Kisültek a zsömlék! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése