Sokféle répatorta receptem van, most egy olyat sütöttem, ami többféle kombinációja. Nem a tetejét kentem meg mascarponéval, hanem kettévágtam, és ezzel töltöttem meg. A tetejére pedig baracklekvár került. Ráadásul a kedvencemet, aszalt szilvát is tettem a tésztájába.
Hozzávalók:
- 300 g barna cukor
- 200 ml olaj
- 4 nagy tojás
- 280 g liszt
- 100 g darált dió
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- 1 tk fahéj
- 400 g répa, durvára reszelve
- csipet só
- 15 dkg aszalt szilva, apróra vágva
- 250 g mascarpone
- 50 g porcukor
- fél narancs reszelt héja
- kb. 200 g házi baracklekvár
A barna cukrot krémesre keverem az olajjal. Egyenként beleütöm a tojásokat. A darált diót összekeverem a liszttel, sütőporral, sóval, fahéjjal és a reszelt répával. Végül az aszalt szilva darabokat is beleforgatom. 26 centis tortaformában 165 fokon kb. 80 perc alatt sül meg. Kihűtöm, csak ezután szedem ki a formából.
A krémhez a mascarponét a porcukorral krémesre keverem, majd a narancshéjjal ízesítem. A kettévágott tortát megkenem vele. A tetejét felmelegített sárgabaracklekvárral vonom be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése