Enni Cake keresője

2014. április 21., hétfő

Aszalt szilvás répatorta

Sokféle répatorta receptem van, most egy olyat sütöttem, ami többféle kombinációja. Nem a tetejét kentem meg mascarponéval, hanem kettévágtam, és ezzel töltöttem meg. A tetejére pedig baracklekvár került. Ráadásul a kedvencemet, aszalt szilvát is tettem a tésztájába.


Hozzávalók:
  • 300 g barna cukor
  • 200 ml olaj
  • 4 nagy tojás
  • 280 g liszt
  • 100 g darált dió
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 400 g répa, durvára reszelve
  • csipet só
  • 15 dkg aszalt szilva, apróra vágva
  • 250 g mascarpone
  • 50 g porcukor
  • fél narancs reszelt héja
  • kb. 200 g házi baracklekvár
A barna cukrot krémesre keverem az olajjal. Egyenként beleütöm a tojásokat. A darált diót összekeverem a liszttel, sütőporral, sóval, fahéjjal és a reszelt répával. Végül az aszalt szilva darabokat is beleforgatom. 26 centis tortaformában 165 fokon kb. 80 perc alatt sül meg. Kihűtöm, csak ezután szedem ki a formából.

A krémhez a mascarponét a porcukorral krémesre keverem, majd a narancshéjjal ízesítem. A kettévágott tortát megkenem vele. A tetejét felmelegített sárgabaracklekvárral vonom be.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése