Ezt a tortát nemrégen sütöttem egy kedves ismerősöm férjének a születésnapjára. Férfinak egyrészt könnyebb tortát sütni, mert a csupa csokis íz mindig telitalálat - olyannal legalábbis még nem találkoztam, aki visszautasította volna a trüffeltortámat. A díszítés viszont problémásabb: legyen is rajta valami, de mégse legyen nőies (lepkék, virágok, masnik elfelejtve.) Ráadásul fel lett adva a lecke: a fiatalember nagy kedvence a Daubner cukrászda narancsos trüffeltortája. Bevallom őszintén, hogy sok más tortát megkóstoltam a város egyik legjobb cukrászdájában, de a csokis nem ezek közé tartozik, így nem volt minta, ami alapján elindulhattam volna. A honlapjukon megtaláltam a torta fényképét, ennyi segítséget kaptam.
Alapja a jól bevált piskótám lett, most kakaós verzióban. Ez egy picit kisebb méretű, 12 szeletes, vagyis a 22 cm-es sütőformámban sütöttem. Annyi a különbség, hogy a liszt mennyiségéből elvettem 2 dkg-t, és helyette sötét kakaóport tettem bele. (Lehetőleg 20-22 %-osat.) Hogy ez is kapjon egy kis narancsos ízt, tettem bele 2 tk narancsos cukrot (ez olyan kis zacskóban kapható, mint a vaníliás cukor.)
A krém a szintén már korábban leírt trüffel krém, most 6 dl tejszínnel és 35 dkg étcsokival, és jött még bele egy narancs reszelt héja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése