Van egy kedvenc könyvsorozatom, már korábban írtam róla. Egy minnesotai kisvárosban játszódik, főszereplője Hannah Swensen, aki egy cukrászda tulajdonosa és aki rendszeresen egy újabb bűnténybe csöppen, amit segít felgöngyölíteni. Alig várom az újabb részeket, szerencsére még van belőle jónéhány, amit még nem fordítottak le, és az amerikai írónő is folyamatosan dolgozik az új köteteken. Nemcsak a történet fogott meg benne, hanem az egyes fejezetek között megbújó receptek is, amiket gyakran kipróbálok. Ezek többsége a tipikus amerikai cookie sütire hasonlít: csak be kell keverni, néha egy éjszakán át hűteni, utána mehet is a sütőbe, és 15-20 perc múlva már ehetik is a gyerekek. A héten a legújabb könyvből próbáltam ki ezt a nagyon vidáman hangzó édességet, ami háromféle csokiból készül. Bátran merem ajánlani, mert nagyon finom és nem bonyolult az elkészítése. Az első alkalommal fél adagot sütöttem meg belőle, de elég gyorsan elfogyott, így legközelebb már nem felezem a hozzávalókat. A csokik apróra vágását elkerülendő, vehetünk ún. csokicseppet, amik kicsi, kerek csokidarabok, elég aprók ahhoz, hogy ne kelljen a darabolással bajlódni.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg vaj
- 40 dkg cukor
- 20 dkg barnacukor
- 4 tk vaníliakivonat
- 2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 4 tojás, villával enyhén felverve
- 62 dkg liszt
- 15 dkg étcsoki
- 15 dkg tejcsoki
- 15 dkg fehér csoki
A vajat felolvasztom. Belekeverem a kétféle cukrot, majd a vaníliát, a szódabikarbónát és a sót. Ha már majdnem szobahőmérsékletűre hűlt a keverék, egyenként beleteszem a tojásokat is, folyamatosan keverve. A lisztet 2-3 adagban adom hozzá, végül a háromféle csokit is beleszórom. Ha teljesen elkeveredett, diónyi gombócokat teszek a tésztából sütőpapírral kibélelt tepsire, és 180 fokon 15 percig sütöm. Konyhai rácsra szedem, ott hagyom kihűlni. (Nekem a fele adagból 44 db keksz lett.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése