Enni Cake keresője

2013. szeptember 12., csütörtök

Cukkinis-ricottás lepény

Nagyon finom vegetáriánus vacsora készülhet ebből a receptből: a Spar-ban szoktam venni hozzá a sütőpapíron felcsavart leveles tésztát. Ezt nem kell kinyújtani, csak lecsavarni, rákenni a tölteléket és megsütni. Melegen és szobahőmérsékleten is egyaránt finom. (Eredeti recept: Good Food magazin, 2013. augusztus)


Hozzávalók:
  • 1 EK olívaolaj
  • 4 pici cukkini, vékonyan felszeletelve
  • 25 dkg ricotta
  • 2 tojás
  • 10 levél bazsalikom, aprítva
  • kevés frissen reszelt szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2,5 dkg reszelt parmezán
  • 25 dkg leveles tészta
  • egy kevés fenyőmag (elhagyható)

Az olívaolajon megpárolom a cukkinikarikákat, kb. 5 perc alatt. Félreteszem. Összekeverem a ricottát, a tojásokat, a bazsalikomot, a szerecsendiót, fokhagymát, és a reszelt sajt felét. A leveles tésztát egy nagy sütőtepsibe teszem, megkenem a ricottás töltelékkel és kirakom a cukkinikarikákkal. Megszórom a maradék reszelt parmezánnal és a fenyőmaggal. 200 fokos sütőben 30-35 percig sütöm. Magában vagy zöldsalátával kínálom.

Sütés előtt

Sütés után

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése