Enni Cake keresője

2015. május 31., vasárnap

Krémes rebarbarás-epres lassi

Május, gyereknap, eperszezon, borongós vasárnap reggel. Mit adjak a gyerekeknek reggelire? Kitaláltam, hogy összedobom azt a receptet, amit még múltkor a Merkur friends magazinban olvastam: egy joghurtos ital indiai mintára, de most nem mangóval, ahogy az indiaiak szeretik, hanem eperrel és rebarbarával, ahogy mi itt Európában. (No nem mintha a mangóssal valami bajom lenne, csak azt kicsit nehezebb felénk megtermelni...) Tudva azt, hogy a közeljövőben szükség lesz rá, már korábban beszereztem a rebarbara szárat, és a joghurtot. Eper meg mostanában úgyis sűrűn van itthon. A gyerekeknek nagyon ízlett a végeredmény, mindenkinek ajánlom, mert szebben indul a reggel, ha ilyen finomsággal kényeztetjük magunkat! Nemcsak a gyerekek, hanem az Anyukák is megérdemlik...! 


Hozzávalók:
  • 400 g natúr joghurt (pl. Koppányi vagy Cserpes)
  • 100 ml tejszín
  • 1 szál rebarbara, megtisztítva
  • 1 tk vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 EK barna cukor
  • 200 g eper
  • kb. 1 EK málnaszörp (elhagyható)
  • 1/2 lime leve
A rebarbarát felvágom, egy pici vízzel, a vaníliával és a barna cukorral egy kis lábosban odateszem főni. Forrás után kb. 10-15 percig lassú tűzön párolom, majd lehűtöm. Ezután az eperrel, a joghurttal és a tejszínnel együtt turmixgépben összeturmixolom. A lime levével, és esetleg egy kevés málnaszörppel ízesítem.


1 megjegyzés:

  1. hűűű, de jól néz ki...csinálnom kéne még a napokban, mert már nem lesz eper :( majd akkor teszek bele eperdzsemet :) ti főztetek? egy nekem bevált recept http://glurl.co/befozok

    VálaszTörlés