Május, gyereknap, eperszezon, borongós vasárnap reggel. Mit adjak a gyerekeknek reggelire? Kitaláltam, hogy összedobom azt a receptet, amit még múltkor a Merkur friends magazinban olvastam: egy joghurtos ital indiai mintára, de most nem mangóval, ahogy az indiaiak szeretik, hanem eperrel és rebarbarával, ahogy mi itt Európában. (No nem mintha a mangóssal valami bajom lenne, csak azt kicsit nehezebb felénk megtermelni...) Tudva azt, hogy a közeljövőben szükség lesz rá, már korábban beszereztem a rebarbara szárat, és a joghurtot. Eper meg mostanában úgyis sűrűn van itthon. A gyerekeknek nagyon ízlett a végeredmény, mindenkinek ajánlom, mert szebben indul a reggel, ha ilyen finomsággal kényeztetjük magunkat! Nemcsak a gyerekek, hanem az Anyukák is megérdemlik...!
Hozzávalók:
- 400 g natúr joghurt (pl. Koppányi vagy Cserpes)
- 100 ml tejszín
- 1 szál rebarbara, megtisztítva
- 1 tk vaníliaaroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 2 EK barna cukor
- 200 g eper
- kb. 1 EK málnaszörp (elhagyható)
- 1/2 lime leve
A rebarbarát felvágom, egy pici vízzel, a vaníliával és a barna cukorral egy kis lábosban odateszem főni. Forrás után kb. 10-15 percig lassú tűzön párolom, majd lehűtöm. Ezután az eperrel, a joghurttal és a tejszínnel együtt turmixgépben összeturmixolom. A lime levével, és esetleg egy kevés málnaszörppel ízesítem.
hűűű, de jól néz ki...csinálnom kéne még a napokban, mert már nem lesz eper :( majd akkor teszek bele eperdzsemet :) ti főztetek? egy nekem bevált recept http://glurl.co/befozok
VálaszTörlés