Enni Cake keresője

2015. május 2., szombat

Grúz spenótkrém (Ispanakhi)

Itt a tavasz, előszedtem a zöldséges receptjeimet. Így akadt kezembe a legújabb Stahl magazin, és benne egy grúz recept. Nagyon szeretem a spenótot, ezért pár napja ki is próbáltam. Délután bekevertem, és estére már finom vacsora lett belőle. A gyerekek először fanyalogtak (pedig szeretik a spenótot, de látták, hogy ez most kicsit más, nincs turmixolva és látszanak benne a spenótdarabok...), de amikor megkóstolták, nagyüzemben kellett sütnöm hozzá a pirítóst. Ha maradna belőle, nyugodtan tegyük be hűtőbe, lefóliázva néhány napig eláll.
Picit átalakítottam receptet, és tettem hozzá egy kevés medvehagymát, mert azt is nagyon szeretjük.



Hozzávalók:
  • 40 dkg spenót, leszárazva
  • 1,5 dl sűrű natúr joghurt
  • 5 dkg dió, megpirítva és felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 1-2 tk medvehagymapép vagy friss, aprított medvehagyma (ez elhagyható)
  • 0,75 dl olívaolaj
  • só, bors
A spenótot megmosom, és egy nagy lábosban, kb. fél deci vízzel leöntve 5-8 perc alatt megpárolom. Lekapcsolom a lángot alatta, leveszem a fedőt és hagyom langyosra hűlni. Ezután alaposan kinyomkodom, majd késsel apróra vágom. Összekeverem a joghurttal, a fokhagymával, az olívaolajjal és a medvehagymával. Sózom, borsozom. Szobahőmérsékleten, lefedve 2 órán keresztül hagyom állni, hogy kicsit összeérjen. Frissen sütött pirítósra kenem, és megszórom az aprított dióval. Elvileg a diót is bele kellett volna keverni, de attól tartottam, hogy a maradék másnapra megpuhul, ezért frissen szórtuk rá. Friss salátával kínálom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése