Enni Cake keresője

2014. július 10., csütörtök

Kolbászos-sajtos amerikai palacsinta

Először egy jó kis nyári fröccs receptet akartam leírni, de már órák óta szakad az eső. Miután feltettem egy teát főni, úgy döntöttem, az időjáráshoz illő, kicsit laktatóbb, férfiasabb étellel próbálkozom.

Ez egy jó kis recept  ráérős hétvégi reggelekre (azoknak, akik a vendéglátásban dolgoznak, és a pénteki munkanapok végén elhangzó "jó hétvégét!" mondatot hírből sem ismerik, azoktól elnézést kérek, nem akarok senkit sem cukkolni...).

Igaz, nem az a fogyózós, norbi update étel, de néha belefér (különösen ilyen nyárnak álcázott hűvösebb napokon). És annyira laktató, hogy nekem elég volt belőle egy is reggelire. (A kisfiamnak nem, és hogy a férjem mennyit evett meg belőle, azt inkább hagyjuk, de ők megtehetik!)

A kedvenc könyvsorozatom (Hannah Swensen, a cukrászlány kalandjai) legújabb példányából lestem a receptet. Az amerikai palacsintát elsősorban édesen szokták enni, juharsziruppal nyakon öntve, esetleg sült bacon-t kínálnak mellé. A gyerekeim nutellával szeretik a legjobban, én inkább natúr joghurttal, amibe friss gyümölcsöt turmixolok (vagy ha nincs gyümölcsszezon, akkor a Koppányi gyümölcsjoghurtokat tudom ajánlani, a legjobb termelői joghurt, amit valaha is kóstoltam!). Így, sósan elkészítve most próbáltam először, de nekem alapból jobban ízlik, mert nem vagyok nagyon édesszájú. Hát még, ha fokhagymás tejfölt is csinálok mellé, abba mártogatva nagyon finom!


Hozzávalók:
  • 1 nagy tojás
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 0,5 dl tejszín (de ez el is hagyható, lehet, hogy nekem ettől lett egy kicsit híg a tészta)
  • 2 EK olaj
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk só
  • 15 dkg liszt
  • egy kis darab kolbász (5-6 dkg), apróra vágva
  • 15 dkg reszelt cheddar (vagy egyéb más típusú) sajt
A tojást kézi habverővel felhabosítom, majd hozzáadom a joghurtot, a tejszínt és az olajat. Ezután másik tálban összekeverem a száraz hozzávalókat is: a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. A nedves és a száraz hozzávalókat összeöntöm és elkeverem. (Én még tettem bele lisztet, hogy sűrűbb tésztát kapjak, ami nem folyik ki a kanálból). A kolbászdarabokat és a reszelt sajtot is hozzákeverem.

Kevés olajat melegítek egy serpenyőben, és amikor forró, kb. 1 evőkanálnyi adagokat öntök bele és aranybarnára sütöm. Megfordítom, és a másik oldalán is pár perc alatt megsütöm a mini palacsintákat. Kb. 3 darab tud egyszerre kisülni. Tükörtojással is lehet kínálni, amit rácsúsztatunk a tetejére.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése