Van egy lány, akit sok-sok éve ismerek. Ő Kata. Van egy bátyja, akivel egy darabig úgy tűnt, hogy összekötöm majd az életemet. A fiú messzire ment, a szerelemnek vége lett, de a két család közötti barátság megmaradt. A húgával, bármerre is sodor minket az élet, valahogy mindig vannak közös pontok az életünkben. Nagyon megszerettem, mert őszinte, egyenes ember és sok vidám percet töltöttünk el egymás társaságában.
Azóta felnőtt, csinos lány lett belőle és időközben ő is megtalálta a párját, akivel szeptemberben házasságot kötöttek. A fiú francia, egy nyugodt, megfontolt fiatalember, aki biztos pont Kata életében. Kívánom nekik, hogy még sok-sok éven keresztül szerethessék egymást!
Aztán eljött a nagy nap. Pénteken volt az esküvő, szerdán este megsütöttem a lapokat és bekevertem a trüffel krémeket. Csütörtökön begyúrtam és megszíneztem a fondantot, felvertem a trüffelkrémeket és összeraktam a tortákat, majd kiszúrtam a virágokat, lepkéket. Már hajnalodott, mire az utolsóval is végeztem. Másnap reggel elkezdtem a torták beburkolását. Szerencsére aznap a férjem is itthon volt és sokat segített, hogy minden időben kész legyen. Ahogy haladtunk előre a tortákkal, úgy kezdtem én is egyre jobban megnyugodni. Alig vártam, hogy a szalagok is fent legyenek!
A legutolsó lépés, az emeletek egymásra helyezése csak a helyszínen történt meg, előbb még el kellett jutni Nagykovácsiba, ahova a hajtűkanyarok ellenére sikerült épségben leszállítani a tortákat (hála a férjem gondos csomagolásának). Szusszanni sem volt időnk, mert még a lányokat át kellett öltöztetni koszorúslány ruhába. Bármennyire is igyekeztem, a péntek délutáni csúcsforgalomnak köszönhetően végül mégis sikerült elérni, hogy az utolsó pillanatban érkezzünk, és ránk várjon az egész násznép a kezdéssel, de aki ismer engem, ezen nem lepődik meg...
Éjfél előtt összeraktuk a konyhában a tortát, és a fogadtatás nagyszerű volt: a franciák csak úgy falták, holott tudtommal ők egyszerre kis mennyiségeket esznek, pláne édességből. Az ifjú pár nagyon örült neki, és tiszta szívemből mondom, hogy a tortasütéssel eltöltött másfél nap minden egyes percéért kárpótolt az a sok-sok gratuláció, amit a vendégektől kaptam. Köszönöm szépen!
És aki legközelebb egy kb. 70 fős tortával szeretne megpróbálkozni, íme a hozzávalók listája:
első szint (sima lap):
- 7 tojás
- 35 dkg cukor
- 10 EK víz
- 35 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 1 l tejszín
- 60 dkg étcsoki
- 7 tojás
- 35 dkg cukor
- 10 EK víz
- 30 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 6 g sütőpor
- 1 l tejszín
- 60 dkg étcsoki
- 6 tojás
- 30 dkg cukor
- 10 EK víz
- 30 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 8 dl tejszín
- 50 dkg étcsoki
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 6 EK víz
- 25 dkg liszt
- 4 g sütőpor
- 5 dl tejszín
- 30 dkg étcsoki
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 5 EK víz
- 20 dkg liszt
- 3 g sütőpor
- 4 dl tejszín
- 25 dkg étcsoki
A torták összeállítása: a sárga téglalapokat kettévágtam, először bekentem feketeribizli lekvárral, majd elosztottam rajtuk a krémet. Ugyanígy jártam el a csokis téglalappal. A kerek tortákból először vágtam egy vékony réteget, bekentem lekvárral, ezután a maradék lapot háromba vágtam, és bekentem krémmel. Ez így leírva nem bonyolult, de a valóságban több órán keresztül tartott. Szeretem ezt csinálni, a gyerekek ilyenkor alig várják, hogy lenyalhassák a kanalat, a lábost! Főleg Lotti, ő percenként kérdezgeti, hogy "mikor ehetek már?"
6 adag fondantot gyúrtam be, ez elég volt az összes tortára és díszre, és még maradt is belőle. És most jöjjön még néhány kép az esküvőről:
Kis koszorúslányaim |
És a "koszorúsfiú" |
Csin-csin! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése