Ez a leves tényleg olyan, mintha frissen szedett zöldborsóból készítettük volna. Most először próbáltam azt ki, hogy a borsó egy részét összeturmixoltam, egy keveset pedig egészben tettem hozzá. Az októberi Good Food magazinban bukkantam rá, a halloween-i receptek között. Ez volt a boszorkányleves. Hogy miért ez a neve? A mai napig nem sikerült rájönnöm. Talán mert villámgyorsan elkészül és boszorkányosan finom. Minden falat ebből a levesből egy csöpp tavasz ebben a csúnya, szürke őszben. Tessék kipróbálni!
Hozzávalók:
- 2 EK olívaolaj
- 1 hagyma, vékonyra szeletelve
- 1 gerezd fokhagyma, összenyomva
- 55 dkg fagyasztott zöldborsó
- 750-800 ml húsleves
- 4 szelet bacon
Legelőször is az olívaolajon megpárolom a hagymát és a fokhagymát. Hozzákeverek 40 dkg borsót és kb. 15 percig főzöm. Ezután összeturmixolom, visszateszem a tűzre és beleszórom a maradék 15 dkg borsót is, amivel még kb. 2 percig főzöm. Közben kisütöm a bacon chips-et, fejenként 1 szelet bacon-ből: forró, száraz serpenyőben addig sütöm, amíg kemény és ropogós nem lesz. Ezzel kínálom a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése