Enni Cake keresője

2014. november 16., vasárnap

Nutellás diótorta

Grétike szülinapjára a Monster High-os torta mellett készítettem egy másikat is, itthonra. Valami csokifélét kértek a lányok, ezt a receptet vettem elő. Egyszerű, nincs túlbonyolítva sem az elkészítése, sem a díszítése. Alig van benne liszt, annál több darált diót és reszelt csokit tettem a tésztájába. Először fel sem akartam tenni ide, de annyira ízlett mindenkinek, hogy gyorsan lefényképeztem, amíg még volt belőle. (Recept: Sweet Dreams Magazin)



Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 80 g vaj, szobahőmérsékleten
  • csipet só
  • 80 g barna cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 50 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 EK kakaópor
  • 150 g darált dió
  • 75 g reszelt csoki
  • 250 g túró
  • 150 g Nutella
  • 300 ml tejszín
  • 2 zacskó habfixáló
A piskótához a vajat a sóval és a cukorral krémesre verem, amíg egészen halvány és sűrű nem lesz. A tojásokat szétválasztom, a sárgájákat egyenként hozzáadom és tovább verem. A lisztet, sütőport, kakaóport, diót és reszelt csokit egybeöntöm és szép lassan a vajas cukorhoz keverem. Végül a habbá vert tojásfehérjéket is lassan beleforgatom. 26 cm-es kerek tortaformában 180 fokon kb. 40 percig sütöm. Ha kihűlt, kettévágom.

A krémhez összekeverem a túrót a Nutellával. Felverem a tejszínt a habfixálóval és először csak egy keveset keverek a Nutellás túróhoz, majd miután jól összekeveredett, a többi tejszínt is óvatosan beleforgatom. Ezzel a krémmel kenem meg a tortát: a belsejét és a tetejét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése