Enni Cake keresője

2014. szeptember 17., szerda

Őszi sütőtökös-körtés kenyérlángos

Vasárnap házassági évfordulónk lévén valami fincsit akartam vacsorára sütni. Eszembe jutott ez az őszi recept, aminek minden hozzávalója a mostani évszakot idézi. Annyira ízlett mindenkinek, hogy elfogyott  az egész tepsi. (Na jó, a tepsit meghagyták...) Természetesen a nagy részét a fiúk ették. Annak ellenére, hogy túl sok hús nincs benne, ami férfiassá tehetné, mégis annyira ízlett a férjemnek, hogy majdnem a felét ő ette meg.  (Recept: Sweet Dreams Magazin)


A tészta: 
  • 500 g liszt
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 1 tk só
  • 250 ml langyos víz
  • 2 EK tökmagolaj
Az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk és 60 percig meleg helyen kelesztjük. Vagy ha van kenyérsütőgépünk, akkor ezt a feladatot elvégzi helyettünk. 

Ha elkészült, fogjuk a szép, tökmagolajtól halvány zöldes színű tésztát és egy nagytepsi méretűre kinyújtjuk (vagy két kisebbre). Villával megszurkáljuk, majd megkenjük 2-3 dl tejföllel. 15 dkg megtisztított sütőtököt vékony szeletekre vágunk, és ezt eloszlatjuk a tejföl tetején,


majd 2 db félfőre vágott lilahagymát is teszünk rá,


utána egy szép nagy körtét, ezt is szeletelve.


Ezután jön a hús (vega változatnál ezt el lehet hagyni): 8-10 dkg szárított sonka vékony csíkokra tépkedve.


Eredetileg 3 dkg tökmaggal kellett volna megszórni, ami sajnos épp nem volt itthon. Ehelyett dióval szórtam meg,


 és végül kb. 15 dkg reszelt  sajttal koronázzuk meg a tetejét. 


180 fokon kb. 25-30 perc sütés kell neki.

A sütőből frissen kivéve
Ha lehet még fokozni az ízélményt: ruccolával megszórva még finomabb. (A gyerekek ketchup-pal leöntve ették.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése