Ismét Hannah Swensen egy receptje következik. Most nem egy kekszről van szó, hanem egy sós puffancsról, amit lehet pogácsaként is kínálni, de ha nagyobb halmokat teszünk a sütőpapírra, akkor zsemléhez hasonló puffancsokat tudunk kivenni a sütési idő végén. Ez volt valamelyik nap a vacsoránk, a gyerekeknek nagyon ízlett.
- 37,5 dkg liszt
- 2 tk borkő
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 10 dkg hideg vaj, kockázva
- 7 dkg reszelt cheddar (vagy trappista) sajt (nagy lyukú reszelőn reszelve)
- 7 dkg reszelt márványsajt (kis lyukú reszelőn reszelve)
- 2 tojás, villával felverve
- 22,5 dkg tejföl
- 1,5 dl tej
Összekeverem a lisztet a borkővel, a szódabikarbónával és a sóval. A vajkockákat beleszórom és robotgéppel (vagy a két ujjam között) elmorzsolom. Beleszórom a reszelt sajtokat, elkeverem. Beleöntöm a tojásokat és ismét megkeverem. Végül a tejfölt és a tejet is hozzáadom. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nagyobb vagy kisebb halmokat teszek kanállal. Nekem a nagyobb puffancsokból 14 db lett. 220 fokon 14 percet ír az eredeti recept, de én 20 percig sütöttem és még mindig nyersnek találtam. Levettem a hőfokot 180 fokra, és még 15 percig sütöttem. A sütőlapon hagytam kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése