Enni Cake keresője

2014. január 17., péntek

Sajtos puffancsok

Ismét Hannah Swensen egy receptje következik. Most nem egy kekszről van szó, hanem egy sós puffancsról, amit lehet pogácsaként is kínálni, de ha nagyobb halmokat teszünk a sütőpapírra, akkor zsemléhez hasonló puffancsokat tudunk kivenni a sütési idő végén. Ez volt valamelyik nap a vacsoránk, a gyerekeknek nagyon ízlett.


Hozzávalók:
  • 37,5 dkg liszt
  • 2 tk borkő
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 10 dkg hideg vaj, kockázva
  • 7 dkg reszelt cheddar (vagy trappista) sajt (nagy lyukú reszelőn reszelve)
  • 7 dkg reszelt márványsajt (kis lyukú reszelőn reszelve)
  • 2 tojás, villával felverve
  • 22,5 dkg tejföl
  • 1,5 dl tej
Összekeverem a lisztet a borkővel, a szódabikarbónával és a sóval. A vajkockákat beleszórom és robotgéppel (vagy a két ujjam között) elmorzsolom. Beleszórom a reszelt sajtokat, elkeverem. Beleöntöm a tojásokat és ismét megkeverem. Végül a tejfölt és a tejet is hozzáadom. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nagyobb vagy kisebb halmokat teszek kanállal. Nekem a nagyobb puffancsokból 14 db lett. 220 fokon 14 percet ír az eredeti recept, de én 20 percig sütöttem és még mindig nyersnek találtam. Levettem a hőfokot 180 fokra, és még 15 percig sütöttem. A sütőlapon hagytam kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése