Enni Cake keresője

2014. január 26., vasárnap

A világ leggyorsabb pogácsája

Pár hete meglátogatott egy nagyon kedves kolléganőm, akit már régóta nem láttam. A maradék karácsonyi aprósütivel kínáltam meg. Szerettem volna valami sóssal is előrukkolni, de bevallom őszintén, a pogácsáim valahogy soha nem úgy sikerülnek, ahogy kellene. Van viszont egy nagyon egyszerű recept, amit szerintem sokan ismernek és szeretnek, mert annyira egyszerű az elkészítése. Én ebből a tésztából nem kerek pogácsákat szaggatok, mert azt újra meg újra át kell gyúrni és kiszaggatni, hanem egyszer kinyújtom az egészet, és végigmegyek rajta a derelyevágóval (vagy késsel, csak akkor nem lesz hullámos a széle): egyszer felvágom sorokra, utána pedig a sorokat négyzetekre.  Annyira gyorsan megették a gyerekek (sajnos szegény Ildi elől is), hogy a múlt héten ismét sütöttem egy adagot, most éppen Kristóf barátja volt nálunk vendégségben. Pillanatok alatt elkészült a tészta és kisült a pogácsa.

Lehet variálni, hogy a túrót helyettesítjük juhtúróval, én legutóbb fele-fele arányban készítettem.


Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg túró
  • 2 tk só
  • kb. 10 dkg reszelt sajt
Összegyúrom a lisztet a vajjal, túróval és sóval. A tésztát kinyújtom és pogácsákat szaggatok ki belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem őket és megszórom reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése