Ez volt az egyik karácsonyesti tortám. A piskótája kakaós-kókuszos lett, a krém pedig nutellás. Nem túl édes, viszont könnyű és habos. (Kicsit emlékeztet a Raffaello tortára, és ez nem a véletlen műve.) /Recept: Sweet Dreams Magazin/
Hozzávalók:
a piskótához:
- 4 tojás
- 200 g cukor
- 6 EK víz
- 3 tk kókuszaroma
- 160 g liszt
- 40 g kakaópor
- 4 g sütőpor
- 150 g áttört túró
- 125 g natúr krémsajt (pl. Philadelphia)
- 200 g Nutella
- 3 csomag habfixáló
- 300 ml tejszín
- 3 EK kókuszlikőr (pl. Malibu)
- feketeribizlilekvár
- 1 EK zselatin fix
- kókuszreszelék a díszítéshez
A piskótához szétválasztom a
tojásokat. A sárgákat a cukorral, a vízzel és a kókuszaromával 15 perc
alatt sűrűre verem, amíg kifehéredik. A sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet
beleszitálom, majd a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is
óvatosan beleforgatom. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kibélelek
sütőpapírral, és 180 fokos sütőben 30-35 percig sütöm.
A krémhez a túrót és a krémsajtot 2 EK tejszínnel és egy csomag habfixálóval simára keverem. A Nutellát is hozzáadom. A többi tejszínt 2 csomag habfixálóval kemény habbá verem. A tejszín 2/3-át óvatosan összeforgatom a nutellás krémmel.
A piskótát 3 lapba vágom. Az alsót meglocsolom kevés kókuszlikőrrel, rákenem a krém felét. A középső lapot megkenem jó sok lekvárral.
A maradék krémet is rákenem, majd ráteszem a harmadik lapot. A megmaradt tejszínbe beleszórom a zselatin fixet, és megkenem vele a torta tetejét és oldalát. Megszórom körben kókuszreszelékkel.
A maradék krémet is rákenem, majd ráteszem a harmadik lapot. A megmaradt tejszínbe beleszórom a zselatin fixet, és megkenem vele a torta tetejét és oldalát. Megszórom körben kókuszreszelékkel.
Kedves Zsuzsi, nagyon tetszik a blogod....Édesanyáddal találkoztam / aki Tanárnőm volt a Gimnáziumban és nagyon kedveltem/ ő mesélte,hogy milyen finomságokat készítesz.Majd küldök recepteket , ha érdekel.
VálaszTörlésSzeretettel üdvözöllek. Gillich Manyi/ Vörös Margit/