Enni Cake keresője

2014. január 2., csütörtök

Nutellás-kókuszos túrótorta

Ez volt az egyik karácsonyesti tortám. A piskótája kakaós-kókuszos lett, a krém pedig nutellás. Nem túl édes, viszont könnyű és habos. (Kicsit emlékeztet a Raffaello tortára, és ez nem a véletlen műve.) /Recept: Sweet Dreams Magazin/


Hozzávalók:
a piskótához:
  • 4 tojás
  • 200 g cukor
  • 6 EK víz
  • 3 tk kókuszaroma
  • 160 g liszt 
  • 40 g kakaópor
  • 4 g sütőpor
a krémhez:
  • 150 g áttört túró
  • 125 g natúr krémsajt (pl. Philadelphia)
  • 200 g Nutella
  • 3 csomag habfixáló
  • 300 ml tejszín
  • 3 EK kókuszlikőr (pl. Malibu)
  • feketeribizlilekvár
  • 1 EK zselatin fix
  • kókuszreszelék a díszítéshez
A piskótához szétválasztom a tojásokat. A sárgákat a cukorral, a vízzel és a kókuszaromával 15 perc alatt sűrűre verem, amíg kifehéredik. A sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet beleszitálom, majd a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatom. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kibélelek sütőpapírral, és 180 fokos sütőben 30-35 percig sütöm.

A krémhez a túrót és a krémsajtot 2 EK tejszínnel és egy csomag habfixálóval simára keverem. A Nutellát is hozzáadom. A többi tejszínt 2 csomag habfixálóval kemény habbá verem. A tejszín 2/3-át óvatosan összeforgatom a nutellás krémmel.

A piskótát 3 lapba vágom. Az alsót meglocsolom kevés kókuszlikőrrel, rákenem a krém felét. A középső lapot megkenem jó sok lekvárral.



A maradék krémet is rákenem, majd ráteszem a harmadik lapot. A megmaradt tejszínbe beleszórom a zselatin fixet, és megkenem vele a torta tetejét és oldalát. Megszórom körben kókuszreszelékkel.



1 megjegyzés:

  1. Kedves Zsuzsi, nagyon tetszik a blogod....Édesanyáddal találkoztam / aki Tanárnőm volt a Gimnáziumban és nagyon kedveltem/ ő mesélte,hogy milyen finomságokat készítesz.Majd küldök recepteket , ha érdekel.
    Szeretettel üdvözöllek. Gillich Manyi/ Vörös Margit/

    VálaszTörlés