Enni Cake keresője

2013. december 14., szombat

Nutellahabos brownie torta

Na, ennek a receptnek a neve hallatán még én is rögtön felkaptam a fejem. A csokit kevésbé, a Nutellát viszont annál jobban szeretem, és ez a brownie-val kombinálva nagyon ütős desszert lett! Már régebben találtam a receptet az interneten (itt), de valahogy csak most jutottam odáig, hogy kipróbáljam. Őrült finom! Minden Nutella-imádónak kötelező megkóstolni!

Ráadásul nagyon gyorsan el lehet készíteni: amíg a brownie sül, addig megcsináltam a nutellahabot. Az eredeti recept nyers tojással és kevés vajjal íródott, de én -ha lehet-, ezt el szoktam kerülni, ráadásul így még inkább leegyszerűsödött a recept. A lisztérzékenyek részére liszt helyett darált dióval is meg lehet sütni.



  Hozzávalók:

brownie:
  • 75 g vaj
  • 150 g cukor
  • 60 g liszt
  • 60 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk vanília aroma
  • 0.5 dl olaj
  • 3 tojás
nutellahab:
  • 150 g Nutella
  • 4 dl zsíros tejszín
  • 2 csomag habfixáló
A brownie tésztáját bekeverem: a vajat egy kis lábosban felolvasztom, majd egy nagyobb edénybe teszem, és a cukorral együtt habosra verem. A lisztet a kakaóporral összekeverem, és beleszórom. A vaníliát, az olajat és a villával felvert tojásokat is beleöntve kikeverem a tésztát. 22 cm átmérőjű kerek tortaformában 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

Közben a Nutellát mikróban kicsit megmelegítem, hogy folyékony legyen. A tejszínt a habfixálókkal kemény habbá verem és a Nutellát lassan hozzákeverem. Kb. egy órára beteszem a hűtőbe dermedni. A kihűlt tésztalapra visszateszem a tortakarimát, és rákenem a krémet. Néhány órára visszateszem a hűtőbe, utána leveszem a karimát és a tetejét kidíszítem, pl. csokiforgáccsal vagy kevés vajjal/kókuszzsírral felmelegített Nutellával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése