Maradt még egy fél üvegnyi abból a medvehagymapépből, amibe nem tettem olyan sok olajat, így minél gyorsabban igyekszem elhasználni. Most a húsvét után szokásos sonkás tésztát ízesítettem vele. Tavaly is készítettem már sonkás tésztát, de ez a medvehagyma miatt kicsit más jellegű lett, szerintem nagyon finom.
Ehhez kifőztem kb. 30 dkg nagykocka tésztát. Amíg főtt, elkészítettem a mártást. Apróra vágtam kb. 20 dkg főtt sonkát. 2 tojás sárgáját alaposan kikevertem 2 EK házi fokhagymás kacsazsírral, kb. 3 dl tejföllel és jó sok medvehagymapéppel (ezt ízlés szerint lehet adagolni, én 3-4 tk használtam). Ezután sóztam, borsoztam (a sóval vigyázzunk, mert a medvehagymapép is sós). Beleszórtam a sonkát is, és összekevertem a kifőtt tésztával. Végül a habbá vert 2 tojásfehérjét is beleforgattam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése