Enni Cake keresője

2015. április 25., szombat

Tavaszi vajas linzer sütemény

Ezt a sütit húsvétra szokta Anyukám megsütni. Masi barátnőmtől származik, aki nyuszikat szúrt ki belőle, amikor először kóstoltuk, és annyira ízlett, hogy rögtön kértük is a receptjét. Nagyon fontos, hogy igazi vajból készüljön, ne pedig margarinból, mert attól lesz olyan finom az íze. A vaníliás cukor helyett lehet beletenni igazi vaníliarúd kikapart magjait, vagy Bourbon vaníliás cukrot, hogy látszódjanak csak azok az apró, fekete vaníliamagocskák. (Nekem most pont nem volt ilyen itthon, azért nem látszanak a képeken)

Húsvét óta harmadszor sütöttük meg: először nyuszik és tojások lettek belőle. Utána Anyukám virágokat szúrt ki, amiből kettőt-kettőt összeragasztott, de előtte az alját megkente szederzselével. Miután ez is villámgyorsan eltűnt a sütis dobozból (sajnos a család összes tagja titokban "rájárt"), jött a 3.0 verzió, szintén lekvárral összeragasztva, mert rájöttünk, hogy így a legjobb. Sajnos 2 napnál többet ez sem ért meg. Annyira puha és omlós, és annyira eteti magát, hogy muszáj volt ellopkodni!


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 3 EK tej
  • 4 tojássárgája
  • csipet só
Az összes hozzávalót összekeverem, és gombóccá gyúrva, fóliába csomagolva kb. 2 órára hűtőbe teszem. Ezután kinyújtom, és különböző alakú kiszúrókkal formákat vágok belőle.

180 fokos sütőben 8-10 percig sütöm, vigyázva, hogy ne barnuljanak meg. Utána lehet lekvározni és ragasztani.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése