Ezt a receptet egy 2 évvel ezelőtti Nők Lapja Konyhában találtam. Próbáltam már sok forró csoki receptet, de mind közül ez a legfinomabb. A csoki nem darabos, hanem tökéletesen elolvadt benne, és teljesen krémes, de nem túl sűrű állagú. Egyszóval: tökéletes!
Hozzávalók:
- 1+1 dl tej
- 10 dkg darabolt étcsoki
- 1 EK kakaó
- 2 EK cukor
- 1/4 tk chilipor (ez elhagyható, ha gyerekeknek készül)
- 1/4 tk fahéj
- 1,5-2 dl tejszín
1 dl tejet felmelegítek és megolvasztom benne a csokit. Egy tálban összekeverem a kakaót, a cukrot, a chiliport és a fahéjat. A maradék 1 dl tejet összekeverem 1,5 dl vízzel, felmelegítem, majd hozzáadom a kakaós-fűszeres, majd a csokis részt. Felforralom, majd levéve a tűzről belekeverem a tejszínt. Ha felnőtteknek készül, a végén 1-2 EK narancslikőrrel még különlegesebbé tehetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése