Enni Cake keresője

2014. december 10., szerda

Gesztenyepürétorta csipkelekvárral

Egy barátnőm látogatása alkalmából sütöttem meg ezt a tortát, aki nagyon szereti a gesztenyepürét. A klasszikus gesztenyetortát még sohasem próbáltam, de ez nagyon megtetszett, mert a tésztájában is van gesztenyepüré, ezért sokáig puha marad. (Recept: Sweet Dreams Magazin)


Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 2 EK rum
  • 200 g porcukor
  • csipet só
  • 150 ml liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 200 g gesztenyepüré
  • 3 lap zselatin
  • 4 dl zsíros tejszín
  • 80 g porcukor
  • 1 EK rum
  • 300 g gesztenyepüré
A tojásokat szétválasztom. A sárgákat 2 EK vízzel, a rummal és a porcukorral krémesre keverem. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, és a lisztet, sütőport és gesztenyepürét felváltva hozzáadom. Beleöntöm egy 26 centis kerek tortaformába és 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt, háromba elvágom.

A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatom, majd pár mp alatt feloldom a mikróban. A tejszínt kemény habbá verem, közben beleszórom a porcukrot.  Végül a rumot, a gesztenyepürét és a zselatint is beleforgatom.

A legalsó lapot megkenem csipkebogyólekvárral, rákenek egy réteg krémet.Erre jön a második lap, újabb krém és a harmadik lap. A tetejét a maradék krémmel kenem meg, és megszórom kakaóporral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése