Enni Cake keresője

2014. december 6., szombat

Őszi spagetti (diós-szalonnás-gorgonzolás)

Bár már tél van, de ez az étel, amit néhány hete kipróbáltam, annyira finom, hogy így tél elején még beszúrom a receptjeim közé. Nem kell bele sokféle hozzávaló, kevés anyagból is lehet kiváló ételt produkálni. Az esszenciáját a dió, a szalonna és a gorgonzola adja, de lehet bármilyen más márványsajtot venni hozzá.


Kb. 30 deka spagettit kifőztem, és amíg főtt, elkészítettem a szószt. 2 EK dióolajon megpirítottam 1 fej apróra vágott hagymát, hozzátettem 15 dkg apróra vágott húsos szalonnát és megvártam, amíg kiengedi a zsírját (én jó húsosat vettem, úgyhogy nem vol túl sok kiengedni valója.) Ezután 8 dkg apróra vágott diót is beledobtam a serpenyőbe, és kicsit megpirítottam. Az elkészült tésztát (egy pici főzőlével együtt) ráöntöttem, és hogy ne ragadjon (no meg az íze miatt) tettem még bele 2 EK dióolajat, amivel alaposan összeforgattam. A tálalásnál megszórtam petrezselyemmel és 10 dkg morzsolt gorgonzolával. (Recept: Sweet Dreams)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése