Enni Cake keresője

2014. augusztus 26., kedd

Egy gyors vacsora: Quesadilla

Ezt a receptet tetszés szerint lehet variálni, attól függően, hogy mi van épp otthon. Az alap egy csomag tortilla, én általában a Lidl-ben szoktam feltankolni, amikor évente 1-2-szer mexikói hetek vannak, mert ilyenkor 399 Ft-ért lehet hozzájutni egy 8 db-os csomaghoz. Ebből értelemszerűen 4 db quesadilla lesz, ez kettőnknek pont elég egy ebédre vagy egy vacsorára a férjemmel.

Másik fontos hozzávaló valami krém, mint például majonéz, vagy az általam használt Remoulade mártás. Ezt pl. az Aldiban lehet készen kapni, ez tulajdonképpen egy zöldfűszerekkel, uborkával ízesített majonéz, otthon is el lehet készíteni, de azért gyorsabb, ha az ember csak előkapja a hűtőből, én például ezt szoktam vásárolni majonéz helyett. Ezzel kell megkenni az egyik tortillát, hogy ne legyen száraz. De ha pl. tejföl van otthon, az is jó, esetleg lehet belenyomni egy fokhagymát, amitől ízesebb lesz. 

Ezután jöhet a tetejére valamilyen felvágott. Én 3 szelet kerek sonkát szoktam rátenni, de jöhet rá szalámi vagy bármilyen más feltét.

A családi kedvencünk, a megunhatatlan ruccola kerül a sonka tetejére. Aki nem szereti, nyugodtan elhagyhatja, de mi egyszerűen imádjuk a jellegzetes, kicsit borsos ízét. 

Az utolsó, és legfontosabb hozzávaló a reszelt sajt. Ez lesz tulajdonképpen a ragasztó, a megolvadt sajt tartja össze a két tortilla lapot. Jól megszórom a tetejét, hogy mindenhol érje. Ehhez a 8 lapos tortillához kb. 20 dkg sajtot szoktam venni, ez négyfelé osztva tökéletesen befedi a kerek lapot. 


Végül a tetejére borítom a másik tortillalapot és jól lenyomkodom. Ezután forró, zsíradék nélküli serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalát halványbarnára sütöm. Nem kell neki sok idő, csak amíg a sajt megolvad és egy kis színt kap a tortilla.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése